Den godaste efterätten....

I går åt vi en spektakulärt god middag, lite fredagslyx sådär. Förrätten bestod av en enkel räk och kräftcocktail med avocadotärningar, mycket gott. Huvudrätt var en grillad saftig Hamiltonkyckling med gräddsås, kokt sparris och grönsallad, ännu godare. Så efterätten, mjukt som ett moln och godare än godast, ris á la malta med jordgubbsås.

Ris á la malta är inte något som bara kan ätas vid jul. Det är en så god och enkel efterätt att den förtjänas att ätas oftare än så. Det är bara att koka lite risgrynsgröt, när den sedan är kall blandar man den med vispad grädde, lite florsocker och lite vaniljsocker. Den traditionella julmaltan serveras ju med apelsin, men jag föredrar den nog med jordgubbar. Som här, då jag bara tog upp en liter frysta jordgubbar från i sommras som jag lät koka med lite socker. Enkelt och rackarns gott, serverad i fina kristallglas blir den enkla rätten riktigt lyxig....




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0