Hårtips från tidigt 60-tal

Jag hittade lite tidningsurklipp och fann dessa skönhetstips från en Damernas Värld från -64 som jag tyckte var lite roliga. För visst kan det nog vara sött med rosetter i pappiljotterna inte för att jag skulle likna det vid en "lustig hatt" -look som de gör i texten. Eller det där med scarfen som man knyter som en skärmmössa! Jag tror inte riktigt jag förstår hur man gör det..Så nästa gång jag går med pappiljotter ska jag nog ge mig på att sätta rosetter på dem istället. Skärmmösseknytningen verkar lite för komplicerad.Trött....

Idag är jag förbenat trött..Har kommit hem från ännu en flyttrunda och nu är det snart klart. Men trött är jag och har lite ryggskott också, inte sånt ryggskott som man blir invalidiserad av utan bara lite grann. Så det känns när man rör sig och man inte kan sitta hur som helst.. Oavsett grad av ryggskott är det irriterande när man har massa att bära och flytta på i huset. Hela vardagsrummet är fyllt av kartonger och grejer. Jag ska verkligen slänga och sälja allt jag inte har djupa band till. För nästa flytt vill jag inte bära en pinal i onödan. 

För att trösta mig lite efter flyttandet så har jag beställt några smöriga romance-böcker från både adlibris och amazon. Sådana där  som  handlar om grevar och baroner med mörka hemligheter och ljuva hjältinnor som blir förälskade i dessa grevar och baroner, typ...Jag föredrar de lite mörkare historierna, i bästa gotiska anda. Med regniga heder, slott och demoniska rumlar till karlar med tvivelaktigt förflutet som den ljuva hjältinnan kan omvända. Det är grejer det. Det finns ju dessutom en uppsjö av dessa historier därute så det är bara att välja....Oh, lucky me!

Patience and Prudence

Jag gillar den här låten. Lite härligt mystisk och men samtidigt flickaktig. Patience och Prudence,  inte gamla alls men fick ändå en hit år 1956, men det är klart, de var ju födda in i musiken så det kanske inte var så konstigt. Undrar vad de gör nu förtiden?  
Den här låten finns med på mitt favoritalbum på Spotify just nu, Ponytails, Hooped Skirts & Bobbysox: American Gals of The 50s, massa härliga fåniga låtar att ha i bakgrunden när man pysslar med annat.....Som att städa, plocka och greja.....

regniga filmkvällar...

Tisdagar är favoritdagen just nu, tv-mässigt iallfall. Inte nog med att Morden i midsomer går på ettan, precis när morden är avslutade och utredda så kan man zappa över till tvåan där svt's Hitchcock-serie just nu är i full rulle. Sex filmklassiker ska de visa, tre har redan gått. På tisdag går en av mina absoluta favoriter Notorious med den underbara Ingrid Bergman och den stilige Cary Grant. Det är verkligen en film att kura ihop sig i soffan till och smutta på en kopp te. Både kärlek och spänning på hög nivå blir det när Cary och Ingrid är spioner i Argentina på jakt efter nazister som flytt efter andra världskriget.
dryga dagar...

Tog mig en lite bloggpaus, är nämligen mitt uppe i en flytt... 

Ja tro det eller ej, makarna "flytta-hela-tiden" flyttar igen. Vi kom för några månader fram till att vi inte alls trivs i vårt hus, så vi satte ut det till försäljning och voliá. Nu är det sålt vi flyttar idag! Ska bli väldigt skönt faktiskt. Nu är det inte så att det är fel på huset egentligen, det var mest läget, Östergötland, den långa grusvägen, att det är långt till släkt och vänner som gjorde det. Kunde man bara flytta huset till, ja, Västergötlands-trakten så skulle det vara tipptopp..Men det går ju inte, så vi sålde istället. Har inte velat skriva något om det föränn papprena var klara och så, man vill ju inte jinxa något. Men nu har ett jättetrevligt ungt par köpt vårt hus och de är överförtjusta, de kommer passa så mycket bättre här än vi gjorde. Det känns härligt!

Så vart ska vi ta vägen då? Jo, minsann, vi ska flytta till min mormors hus, i Värmland. Det ska bli jätteskönt att ladda batterierna där lite och komma på vart vi ska ta vägen egentligen, komma igång med jobbet och livet och allt. Det är ett riktigt fint hus och det ska bli lite roligt att bo där ett tag och minnas gamla tider. Det var min mormors pappa som byggde det under början av 1900-talet så det är lite mysigt att tänka på att jag är fjärde generationen som bor i huset nu. 

Bah, det är bara det där med flytten. För att ha flyttat i snitt vartannat år ända sedan jag lämnade föräldrahemmet har jag samlat på mig fruktansvärt mycket grejer. Man kunde ju tro att människor som flyttar ofta lär sig att ha lite materia. Men nej nej...Så smidig är man inte minsann...

När flytten är färdig ska jag sätta mig ner, läsa boken "Rensa i röran-med Feng Shui" och börja rensa.....

Men det är en annan dag, idag ska det bäras...

The boys are back in town!

Den här låten är det sånt härligt gung i. Finns inget bättre än att vrida på stereon i bilen på hög volym och veva ner rutorna så man får sommarvindar i håret samtidigt som man lyssnar på Thin Lizzy. 

Det är maken och hans gamla hårdrocksrötter som fått mig att lyssna på sånt här, som tidigare varit en rätt luddig bit på kartan i min musikvärld. Men det får man ta igen nu....Förra sommaren hade jag ju Danzig-feber. Ska det bli Thin Lizzy-feber det här året tro? Kan ju aldrig göra något måttligt, det är min största plåga och enda (nästan iallfall) last. Att bli besatt och manisk i saker....Det är nog ett arv från min käre far, gud bevare hans själ, han blev också besatt. Men det visade sig på lite andra sätt än hos mig. Som att käka havregrynsgröt i tid och otid i månader i sträck. Eller cornflakes...Havregrynsgrötnojjan har jag inte drabbats av än, som tur är.....
Idag har jag lyssnat på metal (maken är ju så vänlig att göra metal och hårdrocks-spellistor åt frugan sin, alltid roligt att få lite överaskningar när man slår på en spellista på Spotify.) och sytt. Blev färdig med en ljusblå kjol som jag tänkte se om jag hinner ta ett litet kort på imorgon och lägga ut. 

blixtar och dunder...

Har varit rätt seg på att skriva inlägg nu i några dagar, jag skyller på vädret och omständigheter. Det har åskat i flera dagar i sträck och det är först nu som det verkar ha lättat. I fredags var det nästan värst, då slog blixten ner väldigt nära huset. Hann knappt räkna till ett från det att blixten syntes till att åskan dånade så det skallrade i rutorna. Sen luktade det bränt och vi hann bli lite rädda faktiskt. Med vi menar jag hunden och jag, ingen av oss gillar åska och blixtar vidare mycket, maken var modigare än vi och som den stora karlen han är försökte övertyga oss hariga kvinnor om att det förmodligen inte händer något. Funderar faktiskt på att skaffa lite lugnande till kommande åskoväder, för det är ju inte roligt att vara dödsförskräckt flera timmar i sträck, utröttande är vad det är. Nu menar jag givetvis lugnande till hunden även om jag själv inte skulle tacka nej heller. Men jag får helt enkelt visa lite mer "stiff-upper-lip" än vad grand danoisen gör. Hon har ingen "siff-upper-lip" över huvudtaget.

Men med så stora naturkrafter kan man ju faktiskt inte veta. Dessutom har vi faktiskt en bekant till familjen dött av blixnedslag, så det händer ju visst läskiga saker när man minst anar det. 

Idag ska jag ta tag i mitt syande, den där körsbärskjolen bland annat. Har varit väldigt dålig på att vara kreativ nu i flera dagar och det börjar kännas lite jobbigt. Så bästa saken är bara att börja "göra" istället för "planera". Har flera olika projekt på G. just nu och som vanligt när man gör flera saker samtidigt brukar det bli så att inget blir gjort istället. Fy på sig. 

Nej, det är bara att leta reda på någon bra musik att fylla syrummet med och komma igång! 


Tjohoo!


Jordgubbstider....

Jag älskar jordgubbar och favoritsättet att äta dem är tillsammans med en riktigt god balsamvinäger. Det blir en så härlig kombination att munnen fullkomligt förlorar sig i de somriga smakerna. Vilken balsamvinäger som helst går nog bra, bara det är en bra kvalité. Jag föredrar nog en crema di balsamico, just för att den är lite rikare i smaken och så stannar den ju kvar på jordgubben eftersom den är tjock i konstistensen.
(Här åt jag jordgubbarna med melon, det funkar också till balsamvinäger, men inte alls på samma sätt som jordgubbarna gör)

Röda skor, de bästa skorna, träskor....

De bästa skorna som finns när det är sommar är enligt mitt tycke också de finaste, träskor..Nu är ju givetvis sådana här träskor, röda med kurbitsblommor lite mer "fancy" än vanliga svarta och kanske därför de blir de bästa skorna. Jag köpte dem när mor och jag var på vävmässan i Leksand i höstas och jag har använt dem stadigt sedan dess. Man får dock se upp när det är snö, för då kan det uppstå en viss halkrisk om snön fastnar under sulorna.

De är sköna, enkla att stoppa fötterna i när hunden ska ut, bra till att spela krocket i, funkar både i kallt och varmt väder. Men framförallt man blir så jäkla glad av att titta ner på fötterna och se sina röda träskor att bara det gör dem till de bästa skorna någonsin...
Jag tycker faktiskt att de är snyggare än de "superfancy-iga" träskorna som dalkullan Åsa Westlund designat, inte för att de inte är snygga, men orginalen känns lite mer hmmm....mysiga...

RSS 2.0