Läppbalsam...

Igår på kvällskvisten gjorde jag ett läppbalsam. Det blev riktigt bra faktiskt. jag tog till två platta burkar á 10 gr ett recept som jag hittade på i stundens hetta. 

10 g   sheasmör
7 gr    kakaosmör (med doft)
1,2 gr bivax
2 ml   avokadoolja
1 dr    paraben 
2 dr    lindblom absolut

Jag tog allt utom paraben och lindblom i ett vattenbad så det salt, väntade lite så det blev svalare, sen tog jag i paraben och lindblom. Hade lika gärna kunnat skippa lindblomen dock för kakaodoften tog över så det märktes ändå inte och jag ville inte överdosera doft när jag ska ha det på läpparna. I slutändan blev det milt chokladdoftande, lite som vit choklad luktar. När det var färdigblandat hällde jag upp det i mina två små burkar och ställde in i kyl. Resultatet blev jättebra, har smort in läpparna nästan varje timme idag, bara för att det är kul att ta upp den lilla burken och skåda mitt verk. Jag satte även på en liten ettikett på locken av burkarna, så det ser riktigt proffsigt ut.

Nästa gång ska jag inte ta kakaosmör utan göra en blandning av avokadosmör, mangosmör och eventuellt lite sheasmör. Då blir det ingen doft som tar över, utan istället ska jag tillsätta ros. Ett riktigt rosdoftande läppbalsam, det blir grejer det. Då blir det rosenkyssar till min älskade man. 

Jag har till och med sparat en liten burk med rosor på som det varit rose petal salve från Rose & co. Salvan var ju värdelös i sig, bara vaselin, med rosa färg och rosdoft i. Men jag kan ju göra en egen som har ordentliga ingredienser i. 

Har även hittat ett intressant recept på silkesdroppar till håret som jag ska testa att göra any day now. Om det bli bra vore det ju en riktig hit, eftersom den sortens produkter nyttjas ivrigt.

Julen är över, längtar efter våren.....

Ja, nu är julen över. Faktiskt skönt trots att julen för mig alltid är en väldigt glad högtid. Av min syster fick jag en mycket fin tekopp med rosa rosor på...

image21


Men nu har jag blivit så förtjust i den att jag har börjat längta efter tekannan som finns i samma serie, de har den som tur är på duka så det ligger ju nära tillhands och är inte svårt att hitta för kommande bemärkelsedagar eller julaftnar.

image22Till min förskräckelse har jag även hittat massa andra delar i samma serie och mitt sämre jag, det konsumentivriga jaget suktar efter ännu fler delar. Det fanns allt man kan behöva för en afternoon-tea i min framtida rosenpaviljong. Tevärmaren var intressant, såg ut lite som en ljushållare och det är det väl egentligen vad det är. Man ställer tekannan på och har ett värmeljus i. Koppar, mjölktillbringare, gräddkanna, sockerskål, chokladkanna (för varm choklad kan man ju inte ha i samma kanna som teet), smårgåsfat eller varför inte ett tvåvånings kakfat......


(bilderna kommer från Duka.se)

RSS 2.0