Fynd...

Jag har gjort några riktigt fina fynd den senaste veckan.


Det här röda halsbandet som säljaren trodde var glas men som jag till min glädje märkte var bakelit när det kom hem i brevlådan. Det är lite stort och tungt med sina fyra rader, men jag hade ändå tänkt trä om det. På så sätt kommer jag ju få flera halsband och kanske något mer. Vi får se vad det lider.....Färgen är riktigt härligt tomatröd och pärlorna var i riktigt fint skick nästan allihop. Dessutom fick jag det mycket billigare än de flesta röda bakelithalsband brukar vara, för av någon anledning är det oftast rätt dyra. (Den anledningen är nog att det är rackarns snyggt med röd bakelit.)


 

Ytterligare ett pärlhalsband blev jag berikad med när jag såg detta glashalsband hänga på en krok på den lokala second handen. Alldeles himmelsblått och perfekt för kommande varma sommardagar. Det är något speciellt med himmelsblått.

 


Röd bakelit är ju min favorit. De här örhängena är nog det bästa bakelitköpet hitills tror jag. Alldeles perfekt storlek, glänsande som om de vore oanvända, djup och härlig körsbärsröd färg. Så småningom kommer jag renovera dem så det blir stiftörhängen istället för skruv eftersom det är lite skönare att bära dem då. Visst är de fina!

Detta lilla förkläde fick följa med mig hem efter det senaste second hand-besöket. Jag såg som av en händelse då jag strosade runt bland grejerna. Egentligen var jag färdig och gick bara och väntade på att maken skulle komma och hämta mig, så såg jag detta och var tvungen att slå till. Även om det är lätt att sy och jag redan har en hel del förkläden så kunde jag inte motstå. För egentligen kan man ju inte ha för många och det finns ju en viss glädje i att ta till vara på och glädja sig åt något som någon annan lagt ned tid och kärlek på att sy....Sen var ju tyget fint också....
Last week I did some great finds. A red necklace from etsy that the seller thought where glass but instead it was bakelite and got it to a very resonable price aswell. A skyblue necklace from the local second hand store. Some great bakelite earrings that where in perfect condition and the best cherryred color. And finally, an old handmade apron that I found at the same second hand where I bought the blue necklace.

Mönsterkonstruktion och ett gammalt syskrin..

När jag gjorde mönstret till den senaste klänningen fick jag lite blodad tand och fortsatte utöka mitt mönsterlager. Det är ju alltid kul med nytt.. Det där med mönsterkonstruktion är roligt men jag märkte att det gått en tid sedan sist (för klänningen var ju egentligen bara lite omstrukturering av ett redan befintligt mönster). Jag kände mig allt lite ringrostig vilket resulterade i en del "fula" linjer till att börja med och jag fick ta fram suddet och skärpa mig lite. Det är ju väldigt viktigt att vara noggrann och använda en välvässad penna. Jag är långt ifrån en expert på det där, men mina lektioner med mor har faktiskt gett resultat vilket är väldigt roligt. Det är ju alltid kul att se att man gör framsteg.

Tre nya mönster blev det, en skjorta till maken, en sexvådig kjol med motveck (behövde en ny modell till ett tjusigt rutigt ylletyg som jag köpte för några veckor sedan, i lite "Gosford park-stil") samt en singoallablus med raglanärm. Singoallablusen var det mönstret som visade sig mest besvärligt, men jag tror det kan bli en bra modell nu till sommaren.


 

Sedan råkade det sig bli så roligt att jag fick ett gammalt syskrin av mor. Jag kommer inte ihåg vart hon fått det från, men förmodligen har det varit mormors.


Fyllt med gamla syattiraljer är ju sådana saker som skattkistor för den sömnadsintresserade. Jag hoppas att tråden fortfarande är fräsh så den håller att sy med, annars får de bli inredningdetajer. För visst är sådana där gamla trätrågspolar fina? En annan fin sak som jag hittade i syskrinet var det här nålhuset. De där i trä är väldigt praktiska och jag är glad att jag äntligen har ett. Fodret i asken var lite slitet, så jag tänkte renovera den vid lämpligt tillfälle. Kanske det där mörkblå rayontyget med vita prickar skulle funka....Ja, vi får se......


I've been working on some new patterns these last few days. A shirt for my husband, a 6-gored skirt with pleats and a peasant top with raglansleeves. Also, my mother gave me an old sewingbasket. Filled with old stuff, a real treasure for sure.....

Visst vill man vinna...

By gom By Golly har just nu en riktigt schysst giveaway. Man kan vinna sömnadshäften med alla möjliga fina tips direkt från 50-talet och som inte det vore nog ligger även ett stickhäfte från -46 i potten. Den här skulle jag verkligen vilja vinna, så nu är det bara att hålla tummarna fram till måndag då man får reda på vem som är den lyckliga vinnaren....

By gum by golly have a smashing giveaway right now. Sewingbooklets from the fifties and a knittingbooklet from -46..I really hope I win!!!! Cross my fingers!

Processen innan...

När jag låg i sängen och vårdade min förkylning passade jag på att klura på olika modeller på klänning som jag skulle vilja ha och jag tänkte att det skulle bli temat till dagens symötes-inlägg. Processen bakom själva sömnaden. (Som ibland blir längre än annars.)


Jag fick nämligen lite fina tyger av mamma för ett tag sedan. Tre sorters viskos, den marinblå med små vita prickar blev med en gång en riktig favorit eftersom den var så härligt slinkig och sval. Men de andra två som hade lite crépe i sig kan nog bli till fina plagg de med, speciellt lämpade för heta sommardagar eftersom de är så tunna och  luftiga tack vare crépen.


 

En klänning skulle det alltså bli och jag tänkte att nu ska jag minsann hitta på något nytt från det jag brukar göra. Så det blev till att börja skissa lite. Kontentan av hur jag ville ha min modell var jag klar med. V-ringad, rynkad vid bysten, ok och trekvartsärm. En modell som dessutom passar tyget väldigt bra. För att dubbelkolla så gjorde jag dessutom en provlapp där jag rynkade en bit och sydde på en bit som skulle symbolisera tygpartiet vid midjan (se sista bilden). Det är alltid bra att prosy i det tyg man tänker sig att använda om man är osäker. För fel val av modell kan verkligen förstöra ett tyg och vice versa.

 

 

Jag gjorde en modell av min grundblusmodell i skala 1:4 för att lättare kunna se hur jag skulle skära och ändra i mönstret.

 

 

Hur sedan resten skulle knåpas ihop det tog mig många ångestladdade timmar att komma fram till. Har jag nämnt att jag har grym beslutsamhetsångest? Skulle jag ha 4-vådig eller 6-vådig kjol. Omlott med knytskärp eller utan öpping fram och dragkedja i sidan. Efter mycket om och men insåg jag att jag helst ville skippa blixtlås, eftersom jag inte ville ha något som som skulle tynga ner min luftigt crépade viskos. Det hjälpte att jag hittade väldigt matchande knappar i min samling för att det skulle väga över till knapparnas fördel. Så till slut kom jag fram till att jag nog gör den med knäppning i fram och halvägs ned på kjolen. det vill säga, jag tror jag har bestämt mig för det.....

 

Vad jag behöver är en kurs i "hur man bestämmer sig". Finns det någon som känner till en sådan, tipsa mig isåfall. För den där processen är fasiken jobbig att gå igenom varje gång man skall göra något nytt..

 


Jag hittade inte bara matchande knappar i mina gömmor, utan även ett gammalt halsband som används allt för sällan eftersom jag inte har något som det passar till. Nu ska det minsann bli ändring på det...


My mother gave me some fabric from her great stash and I started thinking about what I wanted to do with it. They where all real light rayon/viscose and my thougts went to light summer dresses. So I started scetching and making a paper modell to see how I should change my "original" pattern. It gave me a real headache to decide how I wanted it, with zipper in the side, with buttons, 4-gorded skirt or 6-gored (I sometimes has issues with making up my mind). Anyhow, when I found the perfect matching buttons I knew it had to be a front buttoned dress. I also realised that I would finally have something to match an old necklace that I almost never wear.

En liten present på lådan...

Det kom ett uppiggande brev med posten idag, ända från LA i Amerikat!. I det fanns en liten ask inslagen i sött papper med rosett.

Det var inte bara inslaget i fint papper, sedan när man öppnade den lilla asken var det lagt i papper med hjärtan. Som en ask med karameller....

....och vilka karameller sedan. Sex stycken olika örhängen i plast och så ett rosa pärlhalsband. Jag gillar gamla plastsmycket, speciellt när de är i sådana härliga färger.


I got this little treat in the mail today. An etsy-purchase from last week, vintage plastic earrings and a lucite necklace. I just love it when stuff you buy comes in sweet little boxes.

Frukost på sängen...

I vissa fall är frukost på sängen ett absolut måste, som när man fyller år eller när man är sjuk. Tyvärr fyller jag inte år utan det är det senare som gäller här. Jo, lätt som en plätt gick jag och blev sjuk igen. Men den här gången verkar det iallafall röra sig om en rejäl förkylning och inte influensa som sist. Jag kan ju inte säga att jag är upplagd för att vara sjuk, men när är man någonsin det egentligen. Nu får vi bara hoppas att jag piggnar till nog till söndag för då är det en "stick-happening" på Borås textilmuseum som modern och jag var inplanerade att åka till. Det kommer med andra ord bli inte bara frukost på sängen utan även lunch och middag.. För det är ju det enda som gäller vid förkylningar, ligga still under täcket och bara fokusera på att bli frisk. Synd bara att jag är en sån som tycker det är dötrist och får extra mycket spring i benen istället.....

...och för att tillägga...Det är faktiskt inte bara på födelsedagar och sjukdagar som jag äter frukost på sängen utan nästan varje dag. Men det känns ju lite sådär extra nödvändigt ibland. Till vardags är det ju mer ett inslag av vardagslyx som jag tycker man borde unna sig...So now I'm all sick again. Down with a cold that probably is a result of the nasty flu I had a couple of weeks ago that really messed with my immune system. When sick, it's a good thing to have breakfast in bed. Allthough I have to confess, it's not only when I'm sick that I have breakfast in bed, but almost every other day also. It's a good and relaxed way to start the day I think and a luxury I like to give myself....

Sekreterar-stilen....

Det blev inte mycket tyg kvar när blusen var färdig. Minsta lilla bit togs till vara på och nu är ett gammalt kasserat plagg omgjort till något som nog kommer användas en hel del. När blusen var färdig insåg jag att den verkligen var sekreterar-aktig i sin stil. Något som jag alltid gillat, även om jag förmodligen har en väldigt romantiserad bild av sekreterare.


Kragen var mycket enkel att göra, jag gjorde bara en lång remsa som jag vek in kanterna på och nålade fast i halsringninen och sydde fast. Sen sydde jag ihop de långa bitarna för hand och vips hade man en knytkrage. Så gjorde jag några klädda knappar av några tygsnuttar som fanns kvar. Att klä knappar borde man allt göra oftare, för det är ju inte svårt (finns satser att köpa på sybehörsaffärer) och det blir ju så snyggt.

Tyget i blusen är härligt svalt och slinkigt och först tänkte jag att det kanske skulle bli dumt att bara sy en kantfåll på ärmhålen, istället för att sy på en snedremsa som jag brukar. Det står ju lätt ut lite när man gör så. Men det blev bättre än jag trodde och resultatet blev härligt luftigt. Jag hade dessutom inte så mycket val, för tyget räckte inte till att göra snedremsor av....


Så kunde jag förstås inte motstå att ta en sån här bild också. Men har man en röd gammal telefon stående precis bredvid är det svårt att låta bli.....I allafall när man klär sig i "sekreterar-stilen"....


I finished a new blouse that really got that secretary-style that I always loved. In a silky rayon it's a real treat to wear and I bet it will be a favorite when the summer comes...

Ost och kex...

Det är ju trevligt att ta sig lite ost och kex på lördagskvällen till exempel. I helgen gjorde jag färskost som vi åt tillsammans med lite kex och vin och det var väldigt populärt. Det är lätt som en plätt att göra och blir rackarns gott...

Gör så här:

1 liter filmjölk
1 burk créme fraiche
pressad citron

Häll filmjölken, créme fraichen i en kastrull och droppa i lite pressad citron, ca en klyfta. Rör om och värm försiktigt på spisen (utan att röra) tills det skär sig. Då häller man av det i en ren kökshanduk som man lägger i ett durkslag och ställer över kastrullen man använde till att värma massan på. Låt ostmassan sila i några timmar tills konsistensen är lagom tjock. Då tar man upp den och saltar. Det är gott redan då men jag gillar att smaksätta den lite mer. Till exempel är det gott att pressa i en vitlök eller blanda i lite kummin som jag gjorde nu senast. På försommaren då gräslöken börjar komma är det rackarns gott att klippa ned lite sådan i och varför inte lite persilja också...

This weekend I made some fresh cheese. It's real simple and tasty. Just take 1 litre of soured milk, 2 dl sour cream and a small squeese of lemon, put it in a pan an heat gently until it curdles. Then put it in a clean kitchen towel placed in a strainer for a couple of hours until the cheese has the right "hardness". Then just ad some salt and whatever else you feel like. I made one with fresh garlic and one with carawayseeds. Very tasty on a cracker together with a nice glass of red wine.

Byxor med hängslen på...

Man känner sig ruskigt retro med hängslebyxor på, så är det bara. Idag har jag haft på mig mina nya favoriter hela dan och de är en hit. Att sy samma byxmodell på raken lönade sig för de här sitter verkligen perfekt. Bättre än som jag sydde innan till och med. Härligt!


Fickorna gjordes lite större vilket blev mycket snyggare. Sen tog jag bort ett veck dolt i fickan som jag hade på de andra blå som egentligen inte behövdes .

 

Först tänkte jag sy fast magfickan med en stickning, men det blev inte alls snyggt. Så jag sydde fast den i baksidan på linningen som jag sedan sydde ned för hand...

 

 

Dragkedjan dolde jag återigen i fickan. Verkligen smidigt måste jag säga...

 

 

Så kan man ju inte motstå att göra den här posen. Rosie the riveter-känslan när man har hängslebyxor och håret under scarf förnekar sig ju inte....

We kan do it!

 

 


I finished my trousers and took some pictures of them today. I'm glad that I did trousers twice in a row, 'cause this time they really turned out perfect. I changed the pockets a bit, making them bigger and removing a crest. Once again I hid the zipper in the pocket and now with the practise from the previous pants it was super-easy to do it.... Todays outfit really made me feel all 40's work chic....And doing the Rosie the Riveter-pose is really something you must do sporting a pair of overall style trousers...

Snaggat...

Igår körde maken och jag ned till Göteborg över dagen. Vi skulle bland annat skaffa lite varor till firman, påsar och sånt. Lyckades komma hem med fel sort men det får gå iallafall...Men det bästa med snabbvisiten till den stora staden var ändå att jag kunde klämma in ett besök till min gamla frisör. Det var på tiden att få det klippt och det var åtminstone en decimeter som åkte i golvet. Väldigt skönt att få lite fräscha toppar igen, även om det känns lite snuttigt när man kammar sig. En sak som också känns knepig direkt efter besök hos frisören är hur rakt håret blir. Eftersom min frisör gillar att plattånga det. Ovant men ändå lite trevligt. Så här blev den nya frisyren. Det ska bli roligt och se hur den funkar att locka....För även om rakt kan vara en rolig variant är lockat bra mycket roligare....


 

 

Vad var det som skymtade där? Jo, hängslebyxorna som blev färdiga idag. Jorå, färdiga och granna....Men här kommer bara ett smakprov. Helbilder kommer lite senare....Jag gillar de blå knapparna som jag hittade i en gömma, lite marmorerade med en sån där tydlig doft av gammal plast och så otroligt passande i färg. Kunde inte bli bättre....

 

 Yesterday my husband and I went to Gothenburg and I managed to squeeze in a visit to my old hairdresser. It was long overdue and quite a lot of hair got chopped of. All nice and fresh and unusually straight. She always use the flat iron and it feels rather strange. In a good way, but strange nonetheless.

And, as the picture shows, I finished my overall-trousers. Fullview pictures will come soon. They turned out quite nice, I especially like the blue marbled buttons I found in one of my buttonboxes. With the distinctive smell of old plastic and the perfect matching colour it could not be any better.....Marinblått....

Jag håller på med ytterligare ett par byxor. För jag brukar ju göra liknande saker på rad för att, ja, befästa kunskapen...Alltså klippte jag till ett par till byxor, den här gången i marinblå bomullstwill. Det skall i slutändan bli hängslebyxor, för ett par sådana har jag velat ha riktigt länge men har inte kommit mig för att göra några. Igårkväll när jag gick och lade mig efter en ihärdig sömnadskväll kände jag mig så urbota trött på att sy byxor och jag tänkte för mig själv att det är idiotiskt att sy samma sak i rad för det är ju inte kul att bli uttråkad. Idag kände jag lite samma sak, men knåpade ändå lite på dem och en liten söm här och en liten söm där och vips så var de så gott som färdiga. Då  är det ju verkligen dumt att lägga dem åt sidan, när det bara är lite handsömnad kvar och så måste jag bestämma mig för om jag ska fålla dem enkelt eller göra ett slag på fållen.....


När jag blev sådär trött på byxorna började jag tänka på något annat att sy. Det hjälper att ha flera saker på gång samtidigt även om en del bara är i planeringsstadiet. Den här fina biten slinkig rayon (den är mörkblå, men ville se mer svart ut på bilden) fick jag av mamma för ett tag sedan när hon städade i sitt syrum. Det har varit kjolen på en klänning en gång i tiden, livet var bortsprättat och den här tygsnutten var det enda som fanns kvar. Jag tänkte att jag skulle göra en blus av det. Men det är en väldigt yttesnuttig bit så det får allt bli utan ärm och det går nog inte att göra någon krage heller. Vad det blir istället får jag nog klura på lite till. Sånt är roligt tycker jag, när man har en begränsad mängd material och riktigt måste tänka till för att få ut det. Man känner sig både listig och smart. Så är det ju schysst miljötänk också att göra om ett plagg till något annat.....En annan sak som är bra är att jag slipper byta tråd i symaskinen, för den är ju redan laddad med marinblått...Är man en latmask så är man!


I'm making a pair of trouser, overall-style, in a navy cottontwill. I like to make the same kind of garment after another to really remember how to do it and lessen any misstakes. But this time all it did was to make me bored with trousers, but it turned out so that I allmost finished them. And with everything done except buttons it's foolish not to finish them completely. To help the boredom I started thinking on next project and decided to take out a small piece of navy rayon my mother gave me. It once was a skirt for a dress, and the pieces are really small but I'm thinking of making a blouse of it. Without sleeves and collar I think it will be just enough......And I don't even have to change thread.....The lazy girl inside me likes that alot!

Funderingar...

Det där med röda skor tänker jag ofta på, senast var det Hasbeens men nu har jag sett ett par Clarks som var riktigt fina.... Jag vet inte vilka jag föredrar, men kilklack är ju alltid bekvämt och mina gamla kilklacksandaler har ju sett rätt många somrar då jag traskat i dem och de troget har tjänat mig...Även om de nog håller några år till, med en del besök till skomakaren, så är ju alternativ alltid trevligt. Speciellt om det är ett rött alternativ...Vad tycks? Ska man slå till på ett par röda kilklackssandaler kanske?? Jag måste konsultera den tunna plånboken också givetvis, men om man skär ned på andra saker kanske det skulle gå....


I've been looking at these red sandals from Clarks for a couple of days now and can't really decide if I ought to get them or not. (I am quite poor but shoes are a neccesity, right?)

Lätt som en plätt!

I går var det torsdag och det åts soppa till lunch. En enkel potatis och purjolökssoppa. Soppan efterföljdes av pankaka, som sig bör. Fast i en liten lyxigare form. Nämligen plättbakelse. Det är den bästa sortens pannkakstårta eftersom man får sin egen, den är liten och söt, enkel att göra och inte att glömma ruskigt, ruskigt god. Jag gjorde mina plättbakelser med blåbärssmak. Gott och nyttigt, ja blåbären är ju nyttiga och grädde, ja det får väl vara okej det med.

Blåbärsylten kokade jag i veckan och jag gillar att göra små satser blåbärsylt eftersom nygjord är godast. Jag tog ca en halvliter blåbär som jag plockade i somras och hade i frysen, kokade upp dem med en knapp dl socker sedan tog jag en tesked röd melatin och rörde ned och lät koka upp och hällde i en atamonsköljd burk. Perfekt sylt varje gång, inte för söt och lagom tjock. För att göra plättbakelser tog jag bara och varvade kalla plättar med lite grädde och sylt och toppade med lite tinade blåbär och pudrade över lite florsocker. Färdigt i ett nafs och uppätna lika snabbt.


Yesterday we had the best sort of pancake-dish, "plätt-bakelse". Plätt is a miniature swedish pannkake and together with whipped cream and homemade blueberryjam I turned it in to a (don't really know the english word) trifle? Swedish pannkakes are made with 3 eggs whipped together with 3dl wheatflour and 6 dl milk and some salt to taste (they are not made with baking soda to rise lika an american pancake) And to make "plättar" we have a special kind of frying pan that makes them really small. Small pancakes really are more tasty in my opinion. And together with whipped cream and blueberrys it's the best thing ever.

Som en polkagris....

Klart man skall ha polkagrisrandiga underbyxor också. Med hög midja och röd spets och en liten rosett blir man käck så det förslår. Man känner sig ju lite extra fin om det man har under matchar tröjan och att sy sina egna trosor är ett riktigt bra sätt att tillvarata små bitar tyg som man kanske inte skulle fått ihop till något större och så är det ju så klart trevligt med hemsytt. De här gjorde jag i ett nafs, beskrivning finns här. 

I made some matching underwear to go with my striped sweater....


De andras liv....

Jag har just nu två favoritfilmer som kommer från Tyskland. Den första är "Das boot". Gå och hyr den för den ultimata ubåts-filmen. Vill man se en annan riktigt bra (!) tysk film tycker jag man skall gå och hyra "De andras liv". Det är en mycket spännande och samtidigt lite obehaglig skildring av det östtyska övervakningssamhället under tidigt 80-tal, med fantastiska skådespelare och väldigt bra manus. Filmen handlar om hur den  effektive och hänsynslöse stasiagenten Gerd Wiesler får i uppdrag att övervaka författaren Georg Dreymann och hans flickvän för att rapportera eventuella "förbjudna" politiska åsikter. Efterhand blir Wiesler allt mer facsinerad av konstnärsparet och avlyssningen får avgörande konsekvenser både för de avlyssnade och avlyssnaren. Den här filmen var ruskigt spännande och jag gillade verkligen att se en film som utspelar sig bakom järnridån...Man blir både arg och uppbragt när man tänker på hur det var och att det inte var alls längesedan, sedan blir man imponerad av dem som gick emot systemet trots enorma risker.

 

 


 

 

"The lives of others" is a real good film.....


Matchat!

Nu är jag färdig med mina 40-tals byxor med fickdetaljer och den randiga tröjan med ankare på. Det blev faktiskt lika bra tillsammans som jag tänkte ut i förhand. Sånt är alltid trevligt! Så matchade de nya finfina bakelitörhängena perfekt, speciellt tillsammans med mina röda bakelitarmband....Jo, jag gillar ju rött, blått och vitt...Har det undgått någon?

Byxorna är gjort i samma mönster som jag gjorde mina röda byxor i. Den enda skillnaden är att jag till de här ritade ett par fickor till (Nästa gång skall jag dock rita om fickpåsen så den blir större, för de här fickorna blev nog allt lite i snuttigaste laget). Framstycket av fickpåsen sydde jag i vitt tyg och gjorde en nedvikning som jag sydde fast med en dekorationsknapp. Dragkedjan till byxorna dolde jag i fickan. Det var lite pilligt att få till det först men sen kändes det faktiskt som att det var ett enklare sätt att sy i blixtlås just eftersom man lättare kunde justera efterhand som man sydde i det. Det är egentligen inte svårare än att man delar av fickpåsen och syr på blixtlåset och så måste man ju sy fast fickpåsens främre del i byxan med en stickningssöm. Annars får ju inte blixtlåset något motstånd. Enkelt, eller hur? Men även om det är rätt lätt så är det ju rätt snitsigt med ett dolt blixtlås så jag kommer göra så på alla byxor med fickor hädanefter. Snajdigt och snyggt på samma gång och väldigt praktiskt om man inte får tag på blixtlås med "rätt" färg. (Blixtlåset sitter under den fickan som syns på tredje bilden, visst är det väldigt osynligt!?)

Tröjan sydd efter mitt gamla trotjänarmönster som jag ritade av efter en gammal favorittopp. Den är sydd i en singeljersey i bomull. Skönt och ledigt....Så piffade jag upp den med ankare-märket jag köpte på Etsy i julas. Det är ett påstryk-märke så vi får se hur den sitter efter några tvättar...Men lossnar den så är det ju bara att brodera lite runt om....
 

 

 

 

 

 

Till byxor är saddle shoes det självklara valet. Jag kan inte understryka hur mycket jag älskar dem....Tokmycket!

 

I den här vinkeln är förresten inte blixtlåset riktigt lika osynligt, för kläppen på blixtlåset gör att det blir en liten utbuktning högst upp....Undrar just om man kan trolla bort det med, med ett strategiskt veck kanske....

 

 

 

I've finished my 40's trousers with pocketdetails this week, and it worked smashingly with the also newly finished red/white jumper. The best thing with the trousers was that I put the zipper inside the pocket. A smart way to conceal it and also a quite easy way to sew it in...The bakelite earrings are also new, got them from etsy. Red, white and blue, my favorite.....

 

 

 RSS 2.0