höstpromenad....

Jag har tidigare varit väldigt selektiv i publicerandet av bilder på mig själv, eftersom jag är väldigt integritetstörstande så gillar jag inte riktigt tanken på att främmande människor kan känna igen en från en sida på nätet. Men alla goda regler bryts ju någon gång, för jag tyckte dessa bilder från när jag och maken promenerade med hunden var så mysiga. Det var en sån där strålande höstdag, då luften är klar och himlen blå.

Det var en söndag och vi hade varit i kyrkan. Ja kors i taket!! Men jag kan försäkra att vi var där icke som troende, eftersom jag egentligen bara tror på karma och definitft ingenting religiöst, utan enbart som bisittare. MIn mor har nämligen nyligen gjort färdigt ett konstnärligt uppdrag till kyrkan och just denna söndag var det invigning. Har faktiskt aldrig varit på söndagsgudstjänst, men det var riktigt trevligt, även om man kände sig lite som en räv i hönsgården. Var noga med att inte deltaga i bön och sånt, för det upplever jag som att hyckla och även om man inte delar den kristna tron så måste man ju respektera den nog för att inte säga ord man inte tror på. Prästen är desutom en mycket trevlig och jordnära karl som förutom det sakrala pratade om mycket vettiga saker.


Och sen var't det kaffe!


Kyrkkaffe no less. Kändes lite som i ett avsnitt av Miss Marple, sittandes bland äldre personer, sippandes kaffe och ätandes rulltårta, pratandes med prästen. Och eftersom jag varit förutseende nog att klä mig rätt för tillfället hade jag sidenblus och pärlor vilket gjorde att jag verkligen kände mig som en karaktär i en deckare. Alla klarade dock livhanken, tack och lov. Kyrkkaffet avslutades utan att bli spetsat med arsenik så maken och jag kunde ge oss ut på vår promenad i eftermiddagssolen.





Åh, detta att bli besatt....

Har alltid haft en tendens att göra allt OVER THE TOP. Blir liksom besatt av en grej och kör på den tills det är helt uttjatat. En av de senaste sakerna jag blivit besatt av är Glenn Danzig. Jag tror att min "metal och hårdrocks-man" inte riktigt såg detta scenario framför sig när han gladeligen brände några skivor med "sin" musiksmak efter ett önskemål från mig att vidga mina vyer. Iron maiden (som varit hans hjältar sedan den späda åldern 7) har jag fortfarande inte riktigt omfamnat så som jag gjort med en av hans andra trotjänare, Danzig. I över en vecka har jag suttit och trallat vid symaskinen till allehanda låtar som jag har i min Danzig-blandning på ipoden. Kan helt enkelt inte få nog. Han är ju såå bra, rösten, de mörka texterna, sex-appealen, tja det mesta. Mycket känsla i låtarna helt enkelt. Det är lite roligt att kolla på diverse Danzigvideos på youtube, han är verkligen en person som kör hela vägen när det gäller sin image, fast ändå med en glimt av självironi (nu är jag visserligen ingen fulländad Danzigkännare efter bara några veckor, så det är bara en högst gissad åsikt)



(bilden har jag lånat härifrån)
 
En annan sak som är rätt rolig som jag kört med de senaste dagarna är " Vad tror du Danzig tycker om det här-leken" . Det vill säga att fantisera om hur denne coole  och ytterst mörke karl är privat. Bakar han muffins, frågade jag mig när jag själv stod med en sockerkakassmet. " Tror du Danzig gillar att fila och polera naglarna?" frågade jag min man när jag satt och gjorde just detta. Har nämligen uppmärksammat att han har rätt långa naglar i flertalet videos, för att se mer demonisk ut antar jag. Men sådana naglar brukar ju kräva nagelvård. "Undrar om Danzig har en hemlig fru som han varit gift med jättelänge som han myser med i tv-soffan om kvällarna och kollar på Idol eller CSI."  "Undrar om Danzig gillar att bada bubbelbad, med badanka och badmössa för det långa håret?" Förmodligen ger alla dessa frågor ett rungande NEJ! till svar. Just därför är det så kul att tänka ut sådana olika scenarion. Gud vad jag önskar att man hade hans nummer (och tillåtelse att använda det givetvis) så man kunde ringa och fråga....

Den blå cykeln...

Har precis avslutat läsningen av Régine Deforges trilogi som utspelar sig i Frankrike under det Andra Världskriget, Den blå cykeln, Paris, ockuperad stad och I hämdens skugga. Handlingen cirkulerar kring den unga Léa Delmas som tvingas ta ansvar för både sitt land och sin släktgård under de kaotiska åren av tysk ockupation. Hon blir delaktig i motståndsrörelsen och kämpar hårt för sin överlevnad och för de hon älskar. Hon slits även mellan sin barndomskärlek Laurent D'argilat och den mysiske François Tavernier.

I flera dagar har jag varit djupt inne i motståndsrörelsen, koder och hemliga möten. Jag har fått bilder av ett på ytan glättigt men samtidigt blodisande farligt Paris där nazister och kollaboratörer tycktes hota överallt. Jag har fått lära känna trakten runt Bordeux där familjen Delmas vingård fanns, lära känna Léas kärlek till jorden och dess vinrankor som inte ens ett fasansfullt krig kunde förminska.

Boken var mycket underhållande, på vissa ställen kanske lite långrandig i sina beskrivningar över kodnamn och människor för beskrivningarna kändes ibland kanske lite platta. Men jag gillade den trots det. Det som gjorde boken mest levande var beskrivningen av Léa, hennes aptit på livet och passionerande personlighet. Man får följa hennes utveckling från en bortskämd 17 åring i krigets början till en mogen ung kvinna som tar ansvar och visar mod. Kärleken är en viktig ingrediens i denna romansvit, både till sin familj och sitt land, men även den passionerande kärlek som upppstår mellan människor trots att döden hela tiden står för dörren, eller kanske på grund av det.

Just död och sex var väldigt förekommande det kanske var det som föll mig på läppen vad vet jag.  ;) Den kändes i vilket fall som helst väldigt fransk och det gjorde att den trots vissa svagheter kändes "verklig", en historia att gilla med andra ord. En sak som jag fortfarande klurar på dock är slutet, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det, det var öppet för tolkning tror jag, eller jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Det gör mig både irriterad och belåten, för det gjorde faktiskt boken lite mer levande. Men samtidigt vill man ju inte känna sig dum som man faktiskt inte kan undgå att göra när man efter en avslutat bok tänker - Va, hur blev det nu då. Fick de varandra eller inte?

Hade tänkt att lägga in en bild på boken, men hittade ingen snygg på nätet. Kanske tar en bild på min bok och lägger ut senare, för den framsidan var rätt mysig. Man ska visserligen inte döma boken efter omslaget, men....Det gör man ju i alla fall. :)

Tea at Four, Dinner at Eight, Murder at Midnight

Idag har det varit så fuktigt och råkallt i luften med en antydan till dimma att jag riktigt längtat efter att sitta i vardagsrummet framför brasan och se på mysig film och dricka te. En film som passar ypperligt att se på sådana dagar är Gosford Park, en riktig favorit. Det finns inget bättre än en riktigt bra engelsk kostymfilm med lantadel, jaktsällskap, intriger och framför allt mord. De har så snygg stil och snyggt manér. Får en att vilja ta på sig tweed och ta en promenad med en spaniel i släptåg. Nåväl, en grand danois kan funka med. Nu har jag inte heller någon tweeddräkt men det är faktiskt bara en tidsfråga, har i själva verket en bit mörkgrön fiskbensmönstrad tweed som ligger och väntar på att bli tillklippt.

Det finns så många lager i denna favoritdeckare, små saker som man inte märker de första gångerna man ser den, det är nog därför jag gillar den så mycket. Skådespelarensembeln går ju inte av för hackor heller, med en sån samling kan det ju inte bli annat än ypperligt. Själva handlingen är egentligen inte det väsentliga, det är känslan, detaljerna och människorna som porträtteras. Precis en sån film som faller mig i smaken.






Födelsedags....

Oh, kom just på att jag inte skrivit något vidare om min födelsedag som avfirades i huvudstaden. Gick till Sivletto och handlade lite, gick promenad i gamla staden, fikade på ett arfternoontea-ställe, tänkte det skulle vara mysigt men det var nästan skrattretande i stället. För 130 spänn fick man en liten kanna te (förstklassigt förvisso) och tre små. små sanwichar och en liten, liten fruktkakeskiva. Vi blev nästan arga, men sen bestämde vi oss för att skratta åt det och aldrig gå dit igen. Kommer tyvärr inte ihåg vad stället hette så jag kan "anti-tipsa"om det, hade ett lite knepigt namn. Jaja, får väl upptadera om jag kommer ihåg det. Givetvis gick vi till Tea centre of Stockholm också, köpte på mig lite Söderblandning och Jasmin te, fast den vanliga jag brukar köpa var slut så det fick bli lyx jasmin te, för 90kr hektot. Men Vernon intygade att det var riktigt gott, och det hade han rätt i. För när vi kom hem och väl provade var det faktistk värt den dyra pengen. Ett gott jasminte på kvällskvisten, har jag sagt hur mycket jag uppskattar det?? Nå väl, det är härligt iallafall.....

Firade födelsedagen lite till helgen efter då syster och fästman kom, fick ett läppstift från Lipstickqueen som visade sig vara väldigt bra, i färgen Saint Rouge..Gillas ordentligt, speciellt hylsan som är snyggt retroguldig. Fick smink även från mor, Lancome lotus, riktigt fin ögonskugge- och läppglansduo. Kolla in den förpackningen!




nya tag, nya underkläder!!

JA! Nu var det minsann dags att ta tag i saker och ting. Som att skriva i en sedan länge nesligen ignorerad blogg, Har helt enkelt inte haft något blogg-humör, och då är det ju rackarns svårt att skriva några inlägg. Vadan denna förändring då, tja, jag bestämmde mig för att sluta hänga läpp iallafall för en liten stund. En sak som hjälper till är att jag denna förmiddag, efter lååång obeslutsamhet beställde lite saker från en favoritsida som ännu inte belönats med mig som kund, What katie did, underkläder i retrostil. Jag gjorde en lång beställnig, hyfsat iallafall, den gjorde ett stort hål i plånboken om inte annat. Min makes plånbok åtminstånde, hehe, man är väl lyxhuhstru. ;)



Det blev bland annat en sån här underbyst gördel, kommer bli mycket bra plagg att ha under höstens pennkjol. Har redan sytt två pennkjolar i ylle och kommer garanterat sy fler inom närmsta framtiden, för det har visat sig vara väldigt lätt och går snabbt. Går inte åt så mycket tyg heller. Jag köpte även en Harlow bullet bra och strumpebandshållare plus några strumpor. Åh, längtar verkligen tills paketet kommer med posten, det kommer bli alla tiders. Bh:n och strumpebendshållaren är båda persikofärgade, så Bh:n matchar ju inte gördeln som på bilden, men det tror jag inte gör något, ville hellre ha i persikofärgat och tyvärr fanns inte gördeln i den färgen, endast svart eller vit. Funderade på att fixa en liten vit sidenros och sy fast på bh:n så det ser mer matchande ut. Men det är bara en lös plan, får se hur det ser ut på när paketet kommer sen....*längtar* Har även planer på att rita av bh:n för att kunna sy själv sen. Vore schysst att ha en retro bh i ett tjockt glansigt sidentyg exempelvis. Mor och jag ska snart åka till en bekant som håller på med att sy underkläder för att skaffa material och lite inspiration, om paketet hunnit komma ska jag ta med den till henne.



(Bild från whatkatiedid.com)

På tal om underkläder så var jag inne på twilfit och tittade lite på en pyjamas i stickat siden som bestod av ett linne och ett par korta shorts, jag hade mest tänkt använda som som underkläder nu när det börjar bli lite kallare desutom är det ju rätt lyxigt med sidenlinne närmast kroppen. Fast när jag var inne i butiken så blev jag inte överdrivet imponerad, tyckte det var lite väl högt pris på den faktiskt, för när man tittade närmre på sömmarna, speciellt vid spetsen på framsidan, så såg det lite slarvigt ut. De hade några andra linnen fast i bomull men det var ingenting som riktigt föll i smaken heller *kräsen*. Då tänkte jag ju givetvis att det här syr jag bättre själv. Hade dessuom nyligen hittat lite silkejearsy undanskuffat i ett hörn i syrummet som kommer bli perfekt. Ska bara leta reda på passande spets och något som passar bra till axelband. Kommer bli väldigt bra att ha under en rikigt tajt angora jumper som jag hittade i en gammal låda, tillsammans med min nya bullet-bra kommer jag bli en "jumpergirl" som heter duga..Får kamma håret som Lauren Bacall hade på sin tid så blir det pricken över i.

RSS 2.0