Marinblått....

Jag håller på med ytterligare ett par byxor. För jag brukar ju göra liknande saker på rad för att, ja, befästa kunskapen...Alltså klippte jag till ett par till byxor, den här gången i marinblå bomullstwill. Det skall i slutändan bli hängslebyxor, för ett par sådana har jag velat ha riktigt länge men har inte kommit mig för att göra några. Igårkväll när jag gick och lade mig efter en ihärdig sömnadskväll kände jag mig så urbota trött på att sy byxor och jag tänkte för mig själv att det är idiotiskt att sy samma sak i rad för det är ju inte kul att bli uttråkad. Idag kände jag lite samma sak, men knåpade ändå lite på dem och en liten söm här och en liten söm där och vips så var de så gott som färdiga. Då  är det ju verkligen dumt att lägga dem åt sidan, när det bara är lite handsömnad kvar och så måste jag bestämma mig för om jag ska fålla dem enkelt eller göra ett slag på fållen.....






När jag blev sådär trött på byxorna började jag tänka på något annat att sy. Det hjälper att ha flera saker på gång samtidigt även om en del bara är i planeringsstadiet. Den här fina biten slinkig rayon (den är mörkblå, men ville se mer svart ut på bilden) fick jag av mamma för ett tag sedan när hon städade i sitt syrum. Det har varit kjolen på en klänning en gång i tiden, livet var bortsprättat och den här tygsnutten var det enda som fanns kvar. Jag tänkte att jag skulle göra en blus av det. Men det är en väldigt yttesnuttig bit så det får allt bli utan ärm och det går nog inte att göra någon krage heller. Vad det blir istället får jag nog klura på lite till. Sånt är roligt tycker jag, när man har en begränsad mängd material och riktigt måste tänka till för att få ut det. Man känner sig både listig och smart. Så är det ju schysst miljötänk också att göra om ett plagg till något annat.....En annan sak som är bra är att jag slipper byta tråd i symaskinen, för den är ju redan laddad med marinblått...Är man en latmask så är man!






I'm making a pair of trouser, overall-style, in a navy cottontwill. I like to make the same kind of garment after another to really remember how to do it and lessen any misstakes. But this time all it did was to make me bored with trousers, but it turned out so that I allmost finished them. And with everything done except buttons it's foolish not to finish them completely. To help the boredom I started thinking on next project and decided to take out a small piece of navy rayon my mother gave me. It once was a skirt for a dress, and the pieces are really small but I'm thinking of making a blouse of it. Without sleeves and collar I think it will be just enough......And I don't even have to change thread.....The lazy girl inside me likes that alot!

Kommentarer
Postat av: dorro

Du är så duktig. Tänk om jag kunde sy ett par byxor. Det hade jag gillat!

2011-03-09 @ 09:10:02
URL: http://dorransblog.blogspot.com
Postat av: eddy

å!!! den dr modellen på byxorna är så fin! älskade även de havsblå du gjorde=) ska bli spännande att se hur blusen blir också. kram på dig

2011-03-09 @ 10:47:44
URL: http://blogg.passagen.se/eddysblogg
Postat av: Maja

Hej!



Hängeslbyxor - åh, vad fint! Du går ju från klarhet till klarhet;) Jag tycker att du är beundransvärd som gör flera projekt av samma sort, så där på raken. Är ju alltid bra att befästa nyvunnen kunskap även om det kan ta emot.



Ja, visst är det roligt att låta en bit tyg bestämma vad man ska sy! begränsningar är bra för kreativiteten:)



Hälsningar från Maja!

2011-03-09 @ 11:33:55
URL: http://[email protected]
Postat av: Erika

Kämpa på! Byxorna blir säkert jättefina! Måste vara jättebra att repetera så snart, men förstår om det inte alltid känns så inspirerande.

Jag är lite långsammare än du, så för att inte ge upp all sömnad för alltid brukar jag roa mig med planering av ungefär tio gånger fler projekt än jag har tid att göra =) Jag syr oftast dock bara ett åt gången! (Nuvarande kappa undantagen, har smugit in andra projekt).



Kjoltyget som ska bli en blus ser väldigt fint ut, blir nog en härlig sommarblus! Kanske med holkärm? Tar inte så mycket tyg.



Ha det fint!

2011-03-10 @ 07:46:34
URL: http://swingingvintage.blogspot.com
Postat av: Olivia

dorro

tack, ja känslan av att bara kunna göra ett par byxor när man vill ha är väldigt befriande....



eddy

ja, de är snart färdiga och då åker kameran upp. ja, de gillar jag med, blått är ju en av de finaste färgerna....nu får våren ta och komma så man kan ha på sig dem också... :)



Maja

ja, det är nog det....men efter de här får byxmönstret bli nerpackat i förmån för klänningar och sånt....ja, så har man ju verkligen den här känslan av att göra något unikt...när man har så lite att jobba med som inte går att få tag på igen..



Erika

ja, det är bara att gneta vidare och lyssna på musik under tiden man gör det...då går det lättare. men de är ju snabbt färdiga...Ja, visst känns det som man alltid tänker på nästa grej att sy när man håller på med något...



ja, holkärm får det bli och en liten påsydd "kantgrej" (fint sömnadsteknisk ord va? hehe ) till krage som går över till band att knyta i rosett i fram tänkte jag...och så har jag faktiskt skaffat lite knappar att klä...det är ju snyggt, men jag har inte kommit mig för att göra det tidigare...

2011-03-10 @ 09:03:51
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0