Till vardags...

En sak som jag ofta glömmer bort när jag syr är att ibland även göra lite bra slitvänligare vardagskläder. Jag går ofta istället på de där lite tjusgare vardagskläderna eller festkläderna som man känner sig snygg i men som kanske inte alltid är sånt man vill slita på allt för mycket. Nu har jag äntligen tagit mig för att börja bättra på min garderob i den den aspekten. Jag har nämligen sytt mig själv en flanellskjorta. Ett väldigt användarvänligt plagg som jag tror kommer slitas på så det duger. Tyget är dessutom mjukt som en nallebjörn mot huden och klassiskt rutigt precis som skjortor ska vara. Den här gick på bara några timmar att sy eftersom jag fått in bra rutin på mitt blusmönster nu och jag dessutom gjorde den förenklade modellen med bara en bystinprovining. De mintgröna blomknapparna kommer från samma ställe som tyget, det vill säga outletten i Brännebrona (jag kommer sakna den oerhört när den slår igen). Det betyder att den här skjortan kostade runt 25 kr i materialkostnad. Det tycker jag är rätt skapligt....










A plaid flannelshirt should be in everyones closet. Now I finally have one in mine. I made this some time ago and I think a finished it it recordtime. Only a few hours was what I needed until it was ready, I love it when things get done quickly.

Kommentarer
Postat av: Ann-Marie

Jättesnygg! Jag önskar jag kunde sy kläder. Det blir aldrig bra när jag försöker... Din skjorta är mycket snyggare och kvinnligare än de "vanliga" flanellskjortorna.

2011-02-22 @ 19:27:06
URL: http://www.minhylla.blogspot.com
Postat av: Kristina

Rutigt + jeans =<3 Sant! kolla in mitt inlägg "not just jeans"

Postat av: Maja

Väldigt snygg, olivia! Flanell är ju en klassiker!Håller med om att det är klokt att jobba på vardagsgarderoben! Lätt hänt att man lägger allt krut på en massa finkläder som oftast hänger i garderoben...



Knapparna var urfina de också!



Hälsningar fr Maja

2011-02-22 @ 20:05:20
URL: http://[email protected]
Postat av: alma

Fin blus! Riktigt trevligt tyg.

Själv försöker jag använda mina finare kläder lite oftare genom att faktiskt ha dem till vardags. En sidenblus blir jättefin till jeans och en stickad väst t ex. Men visst, alla typer av finkläder kan man ju inte slänga på sig och gå till ICA med... men ibland!

2011-02-22 @ 20:25:57
URL: http://sondagspyssel.blogspot.com
Postat av: nilla

hihi, det låter ju precis som jag! Jag jobbar som textillärare nu och eleverna frågar alltid om jag inte kan ha på mig något som jag sytt själv. Desvärre passar ju inte stor puffig klänning så bra till vardags och jag är rädd att jag ska förstöra dem genom att spilla, kladda färg eller bil-smuts på.. Måste bli bättre på att sy vardagskläder.

2011-02-23 @ 09:57:59
URL: http://plaggen.blogspot.com
Postat av: Olivia

Ann-Marie

tack, ja det blev bra med en rymlig skjorta men att den samtidigt har lite "blus" känsla så den är lite feminin....



Kristina

Ja, jeans och skjorta. funkar i alla lägen....



Maja

tack...ja, knappar i blomformat går ju inte av för hackor.



Alma

ja du har rätt, man ska passa på att ha sina favoritkläder så ofta så möjligt....även en trist måndag, det är ju kanske då det behövs som mest....



nilla

ja gör det, då blir barnen glada!

2011-02-23 @ 16:52:42
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Nusse

Vilket fint tyg! Jag längtar tills jag kan ha något annat än gravidkläder... hur mycket det än finns så saknar jag min midja.

2011-02-23 @ 17:53:17
URL: http://www.nusse.nu
Postat av: Olivia

Nusse

ja visst var det! Har mer så det kommer nog bli en matchande kjol med....Ja, fast A-linje formade klänningar kan ju vara snygga med ;) eller Empire-avskuret under bysten.. ;);)

2011-02-23 @ 18:47:32
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Erika

Effektiv sömnad indeed! Låter som alldeles lagom mycket pengar och tid =) Skjortan ser väldigt mysig ut, bra på långa hundpromenader måhända?

Jag är väldigt sugen på att sy bassaker som jersey t-shirts/toppar, tror det delvis är overlocken som föder dessa tankar, kan man så vill man! Men ska hålla mig ett tag till, just nu är det ytterkläder och klänningar som gäller =)

2011-02-24 @ 07:43:34
URL: http://swingingvintage.blogspot.com
Postat av: Olivia

Erika

jorå, det är skönt med lite sånt ibland..jag har använt den en gång nu med gott resultat, väldigt mjuk och gosig. dessutom har jag varit och köpt på mig lite till det sista. så nu har jag så det räcker ett tag ( pustar ut)

jag kan tänka mig det, en ny leksak föder ju nya ideér.... själv har jag väldigt lågt antal klänningar och ytterkläder i min öh, portfolio... men jag ska nog satsa mer på klänningar sen när våren börjar komma...och så fick jag ju Harris tweed av mamma i födelsedagspresent, så någon gång skall det bli en dräkt av det....

2011-03-05 @ 18:38:46
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Pellenelly

Great site keep up the good work

2011-05-19 @ 15:22:58
URL: http://pellenelly.blogfuture.com
Postat av: Olivia

Oh, thank you!!! Yes I will try!!



HAve a great day/ Olivia

2011-05-20 @ 18:08:49
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0