I wandered lonley as a cloud....

Gul som en påsklilja får den mig att börja tänka på en av mina favoritdikter av Wordsworth.  Påskliljor är faktiskt en av de vackraste blommorna tycker jag och har man inte läst dikten "Ode to Daffodils" tycker jag man ska gå iväg till bibblan och låna en bok och göra det, fast den är ju givetvis bäst på engelska.....

Den här klänningen började jag på förra sommaren, men kom av mig någonstans på vägen. Men, nu när det var påsk och allt tänkte jag. Vad är inte mer passande en att sy färdigt en gul klänning. Sagt och gjort. Det gick väldigt snabbt eftersom jag i stort sett redan gjort det mesta förra året....

Ett enkelt liv med holkärm och en liten halsknäpping, motveckad kjol och detaljer i rött zig-zag band....Zig-Zag band är väldigt tacksamt att jobba med, för på ett väldigt enkelt sätt gör det att plagget ser lite mer arbetat ut.....


(Ignorera de ojämnt solbrända händerna, en lady ska ju i förebyggande syfte ha handskar på sig men jag måste glömt det....)



 

Dessutom är jag vädligt glad att mina nya skor från vår senaste Dkode leverans passar så bra till. Först var jag lite tveksam till den korallröda färgen men nu älskar jag den. De är dessutom fantastiskt sköna....

 

 

 

 

Sen så insåg jag ju vad bra den där virkade handväskan efter mormor funkar till och tänk jag som hade tänkt byta fordet eftersom jag inte "gillade" orange. Nu har jag ändrat mig, bättre sent än aldrig!

 



I finished this dress during easterweekend. Started it last year but somehow it got to be one of those things thats get put off for something else. But better late than never, It was very quickly done since I'd allready done most of the work. I'm loving the yellow and the red rick rack....And my new shoes match great!! Even grandmothers crocheted handbag is a good match. And to think that I almost changed the lining on it because I didn't like the orange....

Kommentarer
Postat av: Karin

Åååå vilken himla himla fin klänning. Och skärpet är ju verkligen pricken över i:et.

2011-04-26 @ 14:39:42
URL: http://frokenkarin.blogspot.com
Postat av: Olivia

Karin

Tack, tack. ja jag blev väldigt nöjd, en riktigt "karamellig" klänning. :)

2011-04-26 @ 14:48:05
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Erika

Åhhh... Superfin! Ibland är det helt rätt att lägga undan ett projekt när man blir less, och göra klart det senare när man är motiverad igen. Du hade kanske inte varit lika inspirerad till att få till de sista detaljerna om du pushat på i somras? Halsringningen blev en jättefin detalj! Alltid lika härligt att se dina alster, du inspirerar mig till att våga mer vad gäller band och dekorationer =)

2011-04-26 @ 16:26:18
URL: http://swinginvintage.blogspot.com
Postat av: Karina

Galet snygg! Har du utgått från något mönster eller sytt på frihand?

2011-04-26 @ 16:36:00
URL: http://www.thenorp.blogspot.com
Postat av: Olivia

Erika

tack, jaa, den skulle ju ändå inte gått och använda förra sommaren för det hann bli lite för kallt...och sånna kläder är ju lite mer "högsommar-stil" ....när kylan kommer tänker man ju mer på ylle, tweed och pennkjolar...Tycker du? vad kul!! ja jag gillar dekorationer, ju mer desto bättre höll jag på att säga men, ah, lagom är nog bäst där också.. ;)



Karina

Tack!! Jag har gjort mönstret själv, det är ett "vanligt" blusmönster kan man säga, med holkärm sen satte jag bara på en veckad kjol i midjan..det trixigaste var väl att räkna ut hur stora vecken var tvugna att vara för att få med allt tyg men passa i midjan...det blev några vikningar innan jag fick ihop det.. :)

2011-04-26 @ 17:04:22
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: eddy

men å vilken dröm!!! jag bara älskar den! du är så otroligt duktig=) lycka till med skivorna förresten, kram

2011-04-26 @ 17:16:15
URL: http://blogg.passagen.se/eedysblogg
Postat av: Olivia

eddy

Tack!



Ja, man vill ju inte ta några av de man har redan för de är ju sådana man vill lyssna på.. Men samtidigt vill man ju inte ta en skiva av någon alltför "sämpig" artist heller... ;)



2011-04-26 @ 18:24:59
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jätte superduper FINT!!!

2011-04-26 @ 18:53:48
Postat av: Fia

Den blev jättefin! Passar bra nu på våren.

2011-04-26 @ 18:59:22
URL: http://virkmamma.blogg.se/
Postat av: nilla

Åå, fint tyg och fin form och fina detaljer och fint allt. Själv köpte jag ännu ett par blommiga gardiner på loppis idag i hopp om att jag ska hinna/orka sy mig fler sommarklänningar.

2011-04-26 @ 20:59:10
URL: http://gunilladeluxe.blogspot.com/
Postat av: Nadja

Toppenfin klänning!

(Det var så länge sedan jag kikade in här skämms men det har varit så mycket att göra... Nu är det lugnare och du är ju en av de som är bäst på att komma med inspirerande tankar!)

Färgen på klänningen är ju helt perfekt för dig förresten! Jag älskar färgglada damer!!!



Å föresten! Din fina väska! Jag har likadana handtaga på en som jag hittade på loppis förra året! Den är också virkad, men lite rundare! Jag älskar den!



Många kramar/nadja

2011-04-26 @ 21:39:55
URL: http://www.ensaligblandning.se
Postat av: Olivia

Fia

tack, ja verkligen vårkänslor.



nilla

Jag är störtfrälst i tyget. det är en viss känsla med second hand tyger i begränsad upplaga, det blir lite mer speciellt... Åh, blommiga gardiner kan bli fina klänningar..

2011-04-26 @ 22:00:19
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: dorro

Fantastiskt fin klänning! En sån skulle jag vilja kunna sy. Hur svårt är det? och vart kan jag hitta ett mönster. Underbart tyg. Snyggt med skärpet. Hur fint som helst helt enkelt.

2011-04-26 @ 22:35:51
URL: http://dorransblog.blogspot.com
Postat av: Ann-Marie

WOW! Vilken härlig klänning!

2011-04-27 @ 07:53:57
URL: http://www.minhylla.blogspot.com
Postat av: Olivia

Nadja

HEJ! Long time no see...tack, ja jag gillar att vara färgglad, kul att man kan inspirera....ja sådana där handväskor är så somriga...skulle vilja ha fler men har faktiskt aldrig sett...får bli till att göra själv kanske...



dorro

tja, jag har gjort mönstret själv. om det är svårt eller ej, ja det är ju subjektivt. jag tycker inte det...om du bara har ett bra blusmönster med holkärm för det är det det hänger på...sen tar du bara två kjollängder, syr ihop i stadkanterna och på ena sidan lämnar plats för blixtlås, sen veckar du tyget tills det blir ditt midjemått...sen nålar du fast på midjan på blusen och syr ihop...



Ann-Marie

Tack, tack!!! :D

2011-04-27 @ 08:07:42
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Elsa

Fantastisk klänning! Du ser ut som en dröm.

2011-04-30 @ 19:30:18
URL: http://grandmotherspearls.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0