En kopp fika...
1 1/2 dl socker
1 msk kanel
1/2 tsk riven muskot
250 gr smör
5 dl vetemjöl
Blanda socker, kaneloch muskot. Rör smör och sockerblandningen pösigt. Tillsätt mjöl och arbeta ihop degen. Dela den i 4 delar. Rulla ut varje bit till en 40 cm lång rulle. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Platta till dem lätt med en gaffel så det blir ränder på längden. Grädda mitt i ugn i ca 20 min i 175 ° C. Skär varje längd i ca 10 sneda kakor.
Gaffelkakor med havresmak
200 gr smör
4 msk socker
1 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
Ser smarrigt ut! Lite lustigt sammanträffande: igår bläddrade jag i Sju sorters kakor och funderade på om jag inte skulle testa att baka Muskotkakorna i helgen =) Jag älskar att ha småkakor hemma! Gör oftast full sats, fryser allt och har sen lite olika sorter att bjuda på.
Trevlig helg!
Åh, småkakor, det är grejjen det! Dina ser väldigt goda ut!
Härhemma är kaffet också mycket viktigt, men för tillfället avnjuts det mest med bullar, eftersom de är enklare att få till utan mjölk och ägg än vad småkakor är.
Erika
Åh, vilket sammanträffande..Ja de var väldigt goda, inte som jag trodde dock...de flöt liksom ut mer och blev nästan lite segknäckiga...jag trodde de skulle vara mer som skurna chokladkakor i konsistensen...men det är ju klart, de har ju inte bakpulver i sig...eller så räknade jag fel på mjölet. men det tror jag inte, även om det var lite hetsigt när jag gjorde dem... :) (gaffelkakorna var lite sådär, smakade inte så mkt)
Lisa
åh, men bullar går ju inte av för hackor heller..men de där kakorna förresten, gör dem med mjölkfritt smör istället, är ju rätt många som inte har ägg i sig menar jag... Blir iofs inte samma goda smörsmak i men det funkar (var lakotsöverkänslig i tidigare liv)...