Danmark tur och retur!

Så var man hemma från en blixtvisit i grannlandet. Det blev snabba puckar både i beslutet att åka samt resan i sig. Det var en arbetsresa, mamma och jag åkte nämligen och besökte spinneriet som gör våra ullgarner, så vi hann inte med så mycket turistande. Efter många timmar i bil för att komma till Odense hittade vi ett trevligt hotell som vi tog in på. Det kändes gammeldags, mysigt och väldigt danskt.

 

 


Vi lämnade väskorna på rummet och tog en nattpromenad i Odense för att gå bort de bil-stela lederna och titta i skyltfönster. Vi såg denna mysiga ostbutik och bestämde oss för att gå tillbaka dagen efter och  handla.





Morgonen efter gick vi upp tidigt för att hinna till spinneriet. Efter några timmar där var det till att sätta sig i bilen och åka hem igen. När man åker igenom Danmark får man se många väldigt fina hus. De är så mycket gulligare än i Sverige. Mer ombonade liksom, massor med rosor och lavendelbuskar i trädgårdarna och så är det ju mysigt med tegelhus. Titta bara så tjusiga hus de har i Danmark!

 

Här skulle man inte ha något emot att bo, alleles vid havet också....Holckenhavn slott, tjusigt värre.

 

Innan båten skulle gå hade vi precis en halvtimme på oss när vi kom till Fredrikshamn. Vi utnyttjade tiden väl och hann precis köpa med oss lite goda danska ölsorter från den lokala mataffären samt åka ned till havet för att doppa tårna och plocka lite snäckor. Det är något visst med havet ändå....

 

 

Sen vart det snabbåten hem till Sverige igen. Det blåste rejält ute på soldäck så man fick hålla i frisyren om man ville titta ut över havet.

 

 

Efter denna express resa tur och retur till Danmark, det blev 112 mil och 5 timmar på färjan på mindre två dygn, så har jag verkligen fått mersmak. Tror nog att maken och jag skall bege oss ut över havet inom kort. En liten minisemester till Skagen vore ju faktiskt väldigt trevligt.



My mother and I went overseas to Denmark for two days, a businesstripp so we didn't have much time to play tourists.


After several hours in the car we took a room at a very cosy hotell in Odense. We went for a late night stroll to take out the car-stiffnes in our legs and look at shopwindows. We found this sweet little cheese-shop and decided på go back in the morning and do some cheese-shopping.


They have very nice houses in Denmark. I especially liked this one, Holckenhavn castle. Would'nt mind living there at all.


Back in Fredrikshavn we had exactly half an hour before the ferry would leave. We used the time well and had time to buy some tasty Danish beer in the local groceryshop and go down to the shore and dip our toes in the ocean.


It was quite windy on the sundeck so you really had to hold on to your hairdo.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0