Petrolfärgad yllekjol....

Jag hann faktiskt färdigt min yllekjol, tro det eller ej. Men jag fick hjälp av mamma att sy fållen. Eftersom omkretsen på kjolfållen var några meter så tog det sin lilla tid att sy det för hand. Men det blev snyggt....Så vi satt med varsin ända av kjolen i soffan och sydde av bara helsike. Ibland när man är lite pressad för att sy färdigt något så gör man fel, så skedde mycket riktigt den här gången då jag råkade missbedöma midjemåttet när jag sydde på linningen. Några milimeter när man syr rundsytt kan göra en hyfsat skillnad när det kommer till kritan så midjan blev minst sagt lite i snävaste laget. Men, sade jag till mig själv, det gick ju att knäppa kjolen och jag kan ändå behöva skära ned lite på småkakorna. Så här ska det minsann inte sprättas något, det är midjan som får bli mindre istället. När det bara rör sig om några centimeter så tror jag allt det ska gå hyfsat snabbt..... Jag är hur som helst väldigt nöjd men min kjol. Den är jätteskön, varm och tyget är perfekt.

Det underlättade väldigt att jag var hemma i mammas ateljé för att klippa till. Tryckbordet kom väldigt bra till pass eftersom det är en hel del tygmängd som går åt, det underlättade även att ha mammas extra händer när vi slätade ut tyget för att klippa till. I avsaknad av tryckbord så får jag väl lägga upp det andra ylletyget (ett härligt brun-svart yllekypert) på vardagsrumsgolvet. Inte lika smidigt men vad ska man göra....








Det grå skärpet hittade jag på HM en liten stund innan mitt tåg gick. Ibland har man tur för jag är verkligen en "sucker" för breda strech-skärp. Så matchade det ju mina ylle-knästrumpor perfekt!

Kommentarer
Postat av: Nadja

Super läcker! Skärpet passar bra!

2009-11-05 @ 07:49:24
URL: http://ensalig.blogspot.com
Postat av: Olivia

tack, är redan en favorit eftersom den är supervarm och skön nu när det börjar bli kallt..

2009-11-05 @ 15:05:35
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0