En god kopp....

Igår kväll kom vi på att vi missat "efter-lunch-kaffet". Maken tog igen det genom att göra sig en kopp kaffe efter middagen istället. Men jag som är rätt "speedad" naturligt kan inte dricka kaffe för sent för då somnar jag aldrig. Så istället gjorde jag mig en god kopp varm chocklad. Ibland kan varm choklad vara som himmelriket på jorden speciellt om man doppar biscotti-kakor i. Det finns ju massa olika varianter på varm choklad, men just nu är denna min favorit.

2 dl mjölk
5 tsk ekologisk kakao
4-5 tsk socker
1 krm pepparkakskryddor (knappt)
1/2 krm ekologiskt vaniljpulver (kanske lite till)
yttepytte(!) lite salt, (bara några korn)
en skätt portvin

toppa med vispad grädde och strö över lite kakao

Klart!




Nu gör jag ju chokladen på känn, så måtten är ungefärliga, men jag tror det är ingefär i de där mängderna, det är ju givetvis individuellt hur stark choklad man vill ha. Det lilla lilla saltet tar fram kakaosmaken, pepparkakskryddorna gör det lite "juligt" och extra kryddigt och portvinet... Ja, portvin är ju alltid gott och i varm choklad så gör det att det smakar lite vuxnare....Till och med maken som annars är skeptisk till varm choklad erkände att han nästa gång också vill ha en god kopp varm choklad..... Tror nog det är riktigt gott att skippa pepparkakskryddorna och istället för portvin spetsa chokladen med lite starkvinsglögg...Ska verkligen testas i sinom tid....

Kommentarer
Postat av: Carro

Smarrigt värre! :-D

2009-11-22 @ 13:10:46
Postat av: Nadja

Portvin?!? Jag har alltid kört mörk rom eller congac (mmm päron congac). Ska testa portcin nästa gång!

2009-11-22 @ 20:37:05
URL: http://ensalig.blogspot.com
Postat av: Olivia

Carro

Ja det var det verkligen, som en bakelse i dryckformat.



Nadja

Mjo, rom och cognac är ju jättegott till choklad, det var nog mest att portvin var vad jag hade hemma och det funkade förbluffande bra. :D Hehe, nöden har ingen lag när man är sugen på något varmt och gott med lite procent i ;);)

Tur att det iallafall var något som portvin, för jag tror nog andra kombinationer inte är lika lyckade, tänk om det varit gin jag hade hemma, haha, blä...eller ouzo.. ;);)

2009-11-23 @ 13:11:18
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Nadja

Ha ha :D Gin eller ouzo (gillar inte ouzo alls!) är nog inte så lyckat :p

2009-11-30 @ 07:04:35
URL: http://ensalig.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0