banoffiepaj....
För några dagar sedan gjorde jag en banoffiepaj och bjöd över en vän på fika. Det är väldigt gott, men onyttigt. Jag gör den såhär....
1 burk kondenserad sötad mjölk
200g digestive oliv (alla andra digestive är ju äckliga)
100 g smör
2,5 dl vispgrädde (låglaktos för sådana som är känsliga)
3-4 bananer (ekologiska, but of course, de smakar ju bäst)
riven mörk choklad
riven vit choklad
I god tid innan, koka hela burken med kondeserad mjölk i tre timmar. Se till att vattnet aldrig tar slut. Låt sedan burken svalna, när man sedan öppnar konserven är det mjuk och härlig kola istället för sötmjölk (fantastiskt!) lägg kexen i en plastpåse, ta fram kaveln och kavla tills det bara är smulor, smält smöret, blanda med kexsmulorna, tryck ut i en rund form med avtagbar kant. Ställ in i kyl i minst en halv timme, när "pajdegen" stelnat bred ut kolan med en slickepott, skiva banan och lägg i ett lager ovanpå kolan, lägg sedan på vispad grädde och garnera med chokladen. Klart!!


1 burk kondenserad sötad mjölk
200g digestive oliv (alla andra digestive är ju äckliga)
100 g smör
2,5 dl vispgrädde (låglaktos för sådana som är känsliga)
3-4 bananer (ekologiska, but of course, de smakar ju bäst)
riven mörk choklad
riven vit choklad
I god tid innan, koka hela burken med kondeserad mjölk i tre timmar. Se till att vattnet aldrig tar slut. Låt sedan burken svalna, när man sedan öppnar konserven är det mjuk och härlig kola istället för sötmjölk (fantastiskt!) lägg kexen i en plastpåse, ta fram kaveln och kavla tills det bara är smulor, smält smöret, blanda med kexsmulorna, tryck ut i en rund form med avtagbar kant. Ställ in i kyl i minst en halv timme, när "pajdegen" stelnat bred ut kolan med en slickepott, skiva banan och lägg i ett lager ovanpå kolan, lägg sedan på vispad grädde och garnera med chokladen. Klart!!


Kommentarer
Trackback