Får det lov att vara lite morotskaka?

Jag gick igenom lite bilder på datorn och hittade den här bilden på en morotskaka jag bakade i somras. Hade tänkt att lägga ut receptet men glömde sedan av det totalt. Kommer inte ihåg vartifrån jag fick receptet, kan ha varit ett gammalt Leila-recept, inte helt säker. Kakan var i vilket fall som helst fenomenalt god och var riktigt uppskattad (Förutom av min man då, som ställde sig skeptisk till både morötter i bakverk och citrus i frostingen, men han är ju kakkonservativ och föredrar i alla väder klassisk kladdkaka. Tråkigt kanske men desto mer morotskaka till mig ;) )

Morotskaka

3 ekologiska ägg (för ekologiska är ju godare och fräshare)
3 dl ströskocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1.5 dl solrosolja (eller rapsolja)
4.5 dl rårivna morötter

Frosting:
60 gr mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 gram philadelphiaost

Sätt ugnen på 150 gr. Vispa ägg och socker pöskigt. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smet i smord och bröad form, 24 cm. Grädda i ugn ca 55 minuter. Låt kakan svalna. Vispa ingredienser till toppingen krämigt (Är jättesmidigt att göra med elvispen, men var försiktig så florsockret inte pyr upp in ansiktet ;) ). Bred över kakan. Garnera med lite citronmeliss eller med vad som finns. Jag använde mig av björnbär och björnbärsblad, för de var mogna då jag gjorde kakan i somras.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0