majssoppa

Nu när det börjar bli kallt så kommer lusten att äta soppa. gjorde en i förra veckan som blev jättegod och extra värmande med sambal olek.


fryst majs (3 runt tre dl)
en gul lök
en vitlök
smör
lite oatley (eller mjölk om man tål det)
buljong
ca 1 msk sambal olek


hacka lök och vitlök, fräs i smör, lägg i majsen, låt fräsa en stund, så majsen börjar se tinad ut. Häll över vatten precis så det täcker majsen. Koka i mellan 5-10 min. (ta upp ett majskorn och smaka så det är genomkokt) ta av från plattan och mixa med mixerstaven så allt är slätt. Häll på oatley rör om, det ska vara tillräckligt med oatly så det blir en bra "soppkonsistens" smaksätt med buljong och sambal olek, salta och peppra. Låt koka upp.  Innan servering lägg i en liten klick smör för att blanka av soppan med.

klart!

jag åt den med knäckesmörgås med ost, så toppade jag soppan med några stekta chorizo-slantar för att göra det mer matigt. Soppan funkar nog även väldigt bra som den är som en förätts-soppa, till exempel innan tacos eller burritos. Kändes lite mexikansk iallafall med den söta smaken från majsen blandat med hettan från sambalen. Vill man så går det nog mkt bra att ha i riktig chili istället för sambal.



image19

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0