Ljusblå bysthållare...

Jag gjorde färdigt min ljusblå BH idag och den passade glädjande nog väldigt bra. Det är ju så nesligt när man syr något som är krångligt att prova in och ännu krångligare att ändra i efterhand, som Bh:ar kan vara. För när man väl är i läget att man kan ändra är det inte så lätt att prova. Mer än att hålla upp framför sig och hoppas på det bästa. Har man då varit slarvit med sömsmånen blir det snabbt för stort eller för litet.

Den här typen av BH är allt min favorit. Utan byglar som sticker en i armhålan och med en käck lite spetsig siluett i rätt retrostil. Den här är sydd efter vad som förr var Ezi sew 102 men som jag modifierade till en tja, egen modell inspirerad av gamla bilder på bysthållare. Kuporna är sydda i en bomullsatäng, fodrade med en vit bomullspoplin (samma som jag brukar använda till kragar och sånt) och bakstycket är i ett svart powemesh kantad med underklädesresår. Nästa gång ska jag prova att göra bakstycket i bomull också och bara sätta fast en liten bit resår precis vid hyskorna. Så ska jag ju förstås sy något i den där fina korsettsatängen, men det ska jag spara på tills jag är bombsäker på modellen och inte behöver ändra något. Jag vill ju inte behöva sprätta när tyget är det allra tjusigaste.....



 

 

I made this bra today from a pattern I drafted myself although it's a little bit inspired by the Ezi sew 102 pattern that I used befor. I made the cups from a babyblue cotton and lined it with a thin white cotton. The backpieces are made from blach powermesch.


Kommentarer
Postat av: Kristina

Hello torpedos!

Postat av: amanda

Himla fin! Skulle också vilja ha en sån!

2012-02-12 @ 18:48:24
URL: http://frokenpimpinell.blogspot.com/
Postat av: Olivia

Kristina

Hello, hello!!



Amanda

Tack, tack!

2012-02-12 @ 19:21:03
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Lova

Vad kul och inspirerande att se att du syr så mycket underkläder och dessutom är himla duktig på det!

2012-02-12 @ 23:58:12
URL: http://www.baralova.se
Postat av: Malin

Snygg! Jag väntar med spänning på behån i det vackra tyget, som du fick av din mamma. Lycka till på Syfestivalen!

2012-02-13 @ 09:36:04
URL: http://mulligam.blogspot.com/
Postat av: Olivia

Lova

Vad kul att du tycker det.. Ja, på nått sätt är det liite extra kul att sy underkläder.. och då är ju allt det andra också fasligt roligt. :)



Malin

Ja, jag tror jag ska drista mig till att klippa i det till nästa, eller iallafall nästnästa Bh. Tur med Bh-sömnad är ju iaf att det inte tar allt för mkt tyg. :) Tack, tack. Synd att ni inte skulle upp ni med, jag skulle behövt fylla på resårlagren. :)

2012-02-13 @ 11:02:59
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Monika

Den är jättefin! Jag har använt Kwik Sew 3594, den ger en lite halvspetsig trevlig form. En fråga: Hur gör du för att sömmen mitt på kupan inte ska bli för tjock? I de mönster jag testat syr ihop man alla fyra tygbitarna på en gång, och det blir lätt jättetjockt och klumpigt. Några tips?

2012-02-13 @ 20:51:12
Postat av: Olivia

Monika

Åh, har inte sett det mönstret men googlade lite på bilder och det verkar ju också vara en bra mönster om man vill ha lite mer gammaldags siluett.



Jag syr också ihop alla fyra bitarna mitt på på en gång, så man viker ned innerkupan så sömmen döljs. Men jag har inte haft problem med att det blir tjockt. Jag brukar klippa av lite av sömsmånen så det bara blir några(4-5) milimeter och så syr jag en stickning så sömmen hålls ned. Men jag använder ju rätt tunna tyger så det blir ju inte så klumpigt, kanske är det som gör det? vad syr du kuporna i för tyg?



Den där Kwik sew 3594 var utan bygel va? Kanske borde köpa mig den för att ha att jämföra med... Det är ju så kul att sy bh-ar. Jag ska börja bygga upp ett lager nu känner jag. har alltid haft så snålt med bh-ar förut att det vore kul att kunna vraka och välja lite när man klär på sig om mornarna..

2012-02-13 @ 21:54:57
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Sanna

Jösses vilken snygg bh! Kanske borde du starta nån slags tillverkning till försäljning? :)

2012-02-14 @ 08:45:00
URL: http://www.onedreamycloset.se/
Postat av: Olivia

Sanna

Tack, tack! Jodu, det har jag faktiskt gått och tänkt på lite..Vi får se om jag drar igång något vad det lider :)

2012-02-14 @ 10:31:45
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Isis

Jättesnyggt!

2012-02-14 @ 10:48:32
URL: http://fortieswardrobe.blogspot.com/
Postat av: Olivia

Isis

tack, tack!

2012-02-14 @ 11:05:11
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Evis

Otroligt snyggt. Skulle nästan kunna få mig att försöka. Fast 80 FF blir en del tyngd att "kämpa mot".



Det var ju inte så att kvinnor i min storlek hade upplyftande behåar med spetsig form under 40-talet och större delen av 50-talet, de hade torsoletter som snarare plattade till än lyfte. Och det märks på många repromodeller, den konstruktionen är helt enkelt inte gjord för så stora bröst.

2012-02-15 @ 08:44:32
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Hej!

Ja snygg bh, MEN vad är det för tyg bakom dig?? Skulle vilja köpa.

Vill du maila mig om du vet eller vet någon som vet?
Vänligen
Pernilla

2013-04-05 @ 09:51:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0