bildlös...

Har fortfarande inte packat upp makens dator ur sin flyttlåda än och eftersom jag inte har bildbehandlingsprogram som funkar bra i min mac så kan jag inte lägga upp några foton på bloggen än. Det är enerverande, speciellt eftersom min röda klänning som jag sydde färdigt i förrgår är så fin att man blir tårögd. Jag hade den på bion i fredags och jag hade den igår när jag och en vänninga gick på stan och tittade i affärer och fikade. Vi gick till det franska bageriet vid domkyrkan och jag verkligen kände hur bra min klänning skulle passa på semester i Frankrike. Den kändes nästan fransk, väldigt romantiskt. När jag kommer hem till gården igen skall jag sy en klänning i samma modell i det ceriserosa halvlinnetyget som jag köpte samtidigt med de andra tygerna. Den ska vara båtringar och utan knäppning i fram men med samma vidd i kjolen och jag tror faktiskt att den kommer bli helt underbar den med. Åh, vad härligt det är att kunna sy, det är en sån känsla när någon kommenterar (för jag fick kommentarer) att det plagg man har på sig är fint och man kan svara "- Tack, jag har sytt den själv!".

prickar och marshmallows....

I dag har jag haft ont i magen, mensvärk och kännt mig lite allmänt låg. Så hela eftermiddagen har spenderats grillandes marshmallows i vardagsrummet framför brasan ömsom framför symaskinen med min röda prickiga klänning som snart kommer vara färdig, tjohoo! Den kommer bli jättefin och jag ska inviga den på fredagsbion med vänninorna, Sex and the city (the movie!) skall ses och jag är mäkta förväntansfull. Ända sedan jag fick Sex and the city-boxen i morgongåva av min älskade man så har dvd-skivorna gått i högvarv med jämna mellanrum, det skall bli kul att se vad som händer med tjejerna härnäst...

deckarmys och sommarregn....

Idag har det regnat ömsom varit soligt. Perfekt väder för att invänta kvällens premiär av Morden i Midsomer, vilket i det här hemmet är en stor grej. Videon är laddad, box-hårdisken är laddad (för säkerhets skull), mamma har bakat skorpor, jag har radat upp mina teburkar inhämtad från en flyttlåda, så man står sig ett helt program. Det måste drickas te till Morden i Midsomer och för den delen alla deckare på teve. Man måste ha någonting till tekoppen. Ett år var det allt som oftast kryddig brödpudding från Cranks kokbok. Ett annat hade jag dille på att göra scones med sylt. Förra året var jag och min man inne på varma mackor med kantarellstuvning. I år vet jag inte vilket som kommer vara det mest förekommande tilltugget, men ikväll blir det iallafall hembakta skorpor med getost och mammas goda jordgubbssylt. Vi måste komma ihåg att beställa te från Tea centre of Sthlm också, för helst skall det ju vara Sir Johns Blend till. Men den är slut så vi får hålla till godo med Earl Grey, denne galanta räddare i nöden. Jag är en total inbiten anglofil, därför älskar jag te och deckare. Jag gillar rosor och fina tekoppar, jag fick min man att byta ut sin HD mot en mycket finare och klassiskare Triumf, jag älskar att läsa Agatha Christey och PD James och framförallt gillar jag att sitta i sin (nu snarare mammas) stuga och ha oförskämt mysigt med en kopp te framför en tevedeckare. Åh, vad härligt att det är sommar så deckarsäsongen kan komma igång på riktigt!

Midsommardag...

Midsommar är ofta en överskattad helg tycker jag, brukar vanligtvis hålla mig undan från att fira något nämnvärt, det blir ju så ofta helt krystat och pretantiöst. Jag och maken har oftast bara ätit gott i vår ensamhet och haft det trevligt (nästan som varje dag med andra ord) Men detta år samlades vi några vänner i ett hus på landet och hade jättetrevligt, god mat, snaps, prat och desutom ett midnattsbad i födelsedräkten. Nu gäller det att under denna midsommardag smälta alla jordgubbar och glass från gårdagen, samt klarna till lite i huvudet efter snapsen, Läckösnaps blev det i år. Den är riktigt god och så påminner den om vårt bröllop på Läckö för två år sedan. *Myser och minns*

Jag åt lax istället för sill, eftersom sill är vidrigt enligt mig. Lax är mycket bättre, stekt i olivolja med citron och färsk timjan med färskpotatis och dill. Smakar som sommar. Vi satt på den sena kvällen på verandan och tittade ner över ängen och Göta kanal och båtarna som gick förbi. Det är sommarkänsla det.

Mycket slit gör det fint....

Hela veckan som gick var helt knasigt hektisk. Flytta, packa, bära, måla, åka till Ikea, städa och styla till hemmet inför fotografering.Pust! Både jag och maken var rätt hetsade, men det var kul emellanåt, jag är visar det sig en rackare på att måla köksluckor, det såg nästan sprutlackerat ut. Min man som är f.d. målare menade att det verkligen såg proffsigt ut, bättre än många andra yrkesmålares prestationer, det ni! Jag tyckte dessutom det var mycket roligt, så nu har jag erbjudit att måla om mors köksluckor också. Kanske är det man skall bli när man blir stor, köksluckemålare?




Köket blev verkligen helt annorlunda, innan var det pastellblå luckor och ljus träskiva, skillnaden är märkbar, minst sagt. Knopparna som tidigare såg otroligt plastiga ut blev helt plötsligt, till en annan färg helt okej, till och med riktigt schyssta.





Vardagsrummet är makens förtjänst, han upptäckte att taket behövde målas det med så det blev mycket målande. Kan ju erkänna att vi inte rikigt har den här stilen på inredning i vanliga fall, mycket mer färg och för all del lite mer "plotter". Men den här avskalade stilen kändes rätt uppfriskande faktiskt, ska nog försöka oss på en blandning av den här och vår vanliga stil. Iallafall så man slipper kryssa sig fram mellan möbler och allehanda prylar.



Jag putsade och putsade mässingsljustaken som var alldeles mörk tidigare och fick till en riktigt fin glans, lila och mässingsfärgat kandelaber tycker jag känns både lite kyrkligt och ockult, snyggt är det också...


Arbetsrummet blev väldigt mysigt på bilderna, ser dock inte riktigt lika trångt ut som det känns när man väl sitter där framför datorn och försöker jobba.

Sovrummet blev jag nog ändå mest nöjd med, överkastet och kuddarna från Ikea kommer verkligen att användas i framtiden, har aldrig varit så förtjust i vit inredning förut men jag är böjd att ändra mig, man fick verkligen en fridfull känsla att ligga och vila på ett vitt överkast i ett ljust rum. Fårfällen på sängen var en bröllopspresent som kommit till stor användning. Det är så mysigt med fårfällar, begrava fötterna i den när man tar sig en tupplur, det är inte dumt.


På balkongen har vi suttit många gånger och druckit rosévin och spelat kort, det kommer vi sakna givetvis, men...Sen kommer vi ju ha en hel trädgård att sitta i. Mmm... Det är ju inte fy skam det hellet. Dricka saft i en syrénberså, åhh....*längtar*


bråda dagar....

ja, jisses...När vi gör saker så gör vi dom snabbt. Som att bestämma sig för att lämna den ack så mysiga staden för att satsa på lantliv. Vi pratade med vår mäklare i torsdags i tanke att sälja och flytta ut under sommaren, någon gång (tänkte vi)..Men hon var het på gröten och nu sitter jag här i en halvtom lägenhet, det stora flyttlasset gick igår (ajaj, stackars händer) och nu ska vi måla om och "homestyla" det lite inför att fotografen kommer på torsdag. Vi hade ju rätt mycket saker så det var mycket nödvändigt att rensa ut det mesta innan visning... Jisses amalia!

Det skall bli bruten vit i sovrummet och vardagsrummet, gråa köksluckor och en alldeles nybetsad köksbänk i "kastanj" tror jag det var om det inte var "mahogny"...Ja snyggt som tusan blev det iallafall, och som vanligt ställer man sig frågan, varför gjorde vi inte det här tidigare? Men men, tack vare detta pysslande har kreativiteten sprudlat vilket bådar gott för vårt framtida hus, och då vi har alla våra tillhörigheter magasinerade så kommer den inflytten förmodligen gå snabbt och smärtfritt bara vi kunde hitta huset som vi så länge letat efter...


bloggtorka...

Det har varit väldigt tyst här ett tag nu, det beror på dels ett fullspäckat schema och dels en helt bortblåst lust att skriva ned vad som försigår...Tja vad kan det bero på då??? HUSLETANDET som tar knäcken på oss. Bah! Att det ska vara såå svårt att hitta ett hus, vi har faktiskt till slut blivit så trötta på att bo i stan att vi tänkte sälja lägenheten ändå och tillfälligt husera hemma i mitt föräldrahem. (Snacka om desperat, hehe) Men men, bättre det än att åka fram och tillbaka. Efter många visningar på intressanta saker som visat sig vara ointressanta så har vi iallafall hoppet kvar, igår kom det upp ett objekt som kan återigen vara det perfekta och eftersom vi gått på en del nitar och därigenom lärt oss vad vi inte vill ha så kanske det verkligen är perfekt den här gången..Man får ta i trä och hoppas...


RSS 2.0