hmmm.hudvård....

Sitter och klurar på hur mycket det är kvar av min Sheer tint spf 15 från Dermalogica, man vill ju inte att den ska ta slut innan man beställt (och gärna fått) en ny.. Huvaligen, gå ut utan färgad dagkräm går ju inte för sig....Gillar den skarpt, har faktiskt helt kommit att ersätta diverse foundation som jag använde förut. Till och med min mineralfoundation som jag gjorde själv (!!!!) för några månader sedan har fått stå i träda till fördel för dermalogica. Man blir ju så fräsch!


image8


.....Iallafall...Den är väldigt bra, ger desutom solskydd och känns inte lika tung och flottig som en del foundations tenderar att göra, jag gillar överlag inte att känna mig sminkad, ska knappt synas heller för den delen, man ska bara se omöjligt fräsch ut som en nyponros.



Övriga produkter från Dermalogica som jag använder är.

-special cleansing gel (tvättar bort smink bra, och löddrar men ändå mild, ska ändå dock prova essential cleansing solution nästa gång tror jag)
-skin smoothing creme (perfekta dagkrämen, använder den under min sheer tint)
-intensive moisture balance (som nattkräm)
-multi active toner (bra ansiktsvatten, skönt att bara spraya på ibland också)
-daily microfoliant (mild och mjukgörande peeling)
-multivitamin power firm (ögonkräm, känns skön väldigt lätt, måste ju börja tänka på rynkorna)
-skin hydrating booster (skön de dagar man känner sig lite torr, gissar är väldigt bra nu till vintern)
-odour control deodorant (utan aliminiumklorid, kanske inte supereffektiv men det är ju inget utan aliminium men whatever)

Det som jag provat men inte köpt igen är.
-soothing protection spray (kändes som en hinna på ansiktet, blev faktiskt lite rödflammig av den)
-ultra calming cleanser (kändes inte som man blev ren, lade sig också lite som en hinna)


Jag har faktiskt aldrig varit på en face-mapping, eller hos en hudterapeut med dermalogica-produkter utan bara testat fritt själv...Känner ju faktiskt min hy bäst, efter att ha stirrat på den regelbundet i 20 år, eller kanske mindre, kommer inte ihåg när jag började bli fanatisk angående hyn.... Tycker iallafall jag har märkt skillnad och jag tror jag träffat rätt i de flesta produkter...Får se nu när kylan börjar komma, är ju alltid olika per säsong. började med dermalogica i mars tror jag så det är ju fakiskt inte ett år än...Men än så länge är jag hooked, speciellt när man har en så bra sida från webben att beställa från (länk finns till höger :) )

En annan sak som jag funderar på nu är om jag ska beställa en stor intensive moisture balance för min börjar ta slut, eller om jag ska snåla och prova med enbart avocado-olja istället för nattkräm, kanske ibland variera mig med vetegroddsolja....Hmmm...Klurigt.....Gillar ju även när saker är så basic så möljigt, tillbaka till naturen-chic.....Klurigt.

i den här staden regnar det jämt.

det gör det faktiskt..en nackdel med västkusten är att det regnar, men när det inte gör det är det mysigt. Får iallafall vara glad över att igår när jag skulle cykla till friskis o svettis så var det uppehåll precis så jag kom dit och hem på min crecsent i ett stycke och framförallt inte blöt.
kör fortfarande på core, men det var inte samma instruktör som senast för hon hade ont i knäna, synd för den här var lite jobbigare, vilket känns i låren idag.....


jag fyllde lyckligt år förra veckan föresten, och det blev tårta en masse, nu vill jag inte se någon mer på ett bra tag framöver...Men jag fick en fin Margerethe skål i rosa av min gode man....väldigt bra faktiskt, har redan blandat till åtskilliga recept i den....jättefin, till jul ska jag önska mig en till fast mindre....och jag tror det finns kannor och liknande grejer också, tjohoo!


image7

folk som fyller år.

Ja snart så närmar man sig ju det 25e årets början....känner mig faktiskt 25, vilket är bra. Man vill ju inte känna sig äldre än vad man är, inet yngre heller för den delen.
Jag älskar födelsedagar...Speciellt min egen, andras har jag en oturlig tendens att hela tiden glömma bort. (ni vet vilka ni är ;) ) Min man har en stor tur att fylla år på sin egen namnsdag, detta underlättar oerhört när jag ska komma ihåg att gratulera som sig bör. Men jag tror nästan att han ändå tycker min födelsedag är roligare än hans egen....

På min födelsedag har jag sagt åt honom att jag vill ha frukost på sängen, på en bricka, te och smörgås (tårta funkar inte, har provat och mår bara illa) och gärna en blomma på brickan och givetvis PRESENT!!!!
Sen blir det att ligga kvar i sängen så länge jag bara orkar, ingen hundpromenad, hon får bli kissad av mannen. Sen kanske det blir ett långt bad (aj, fasiken, det går ju inte med gaddnigarna som fortfarande är färska, jaja, i vanliga fall skulle det blivit bad).....

Sen ska jag ha på mig finkläder hela dagen, som på julafton, och baka klart min rosa prinsesstårta som jag ska bjuda mina vänner på senare då jag tänkte mig en födelsedags-afternoon-tea.

image12

Såhär blev föresten min rosa prinsesstårta! Den blev väldigt god kan jag erkänna. Väldigt god!

körsbären igen.....

......insåg föresten att jag borde skaffa en ny mer in-zoomad bild på de nya körsbären så man ser bättre. För skillnaden är enorm....
lägger det på min to-do-list.

(den listan är lång)

tatueringar.....

Så var det det där med tatueringarna....Måste berätta hela historien. I början av sommaren bokade jag tid på Rebtattoo vid Sveaplan i Göteborg för att göra två körsbär på vardera ben, iallafall så kom jag dit, tatueraren var sen, så jag fick gå ut och vänta i en timme. Nåväl det där med att vänta är ju rätt så vanligt med tatuerare så det var lugnt, lite irriterande men som sagt, något man får räkna med typ (så är det ju nästan alltid)..... När det väl var min tur så fixar vi i ordning stilen på tatueringarna och han börjar förbereda. Samtidigt som massa andra tatuerade snubbar flänger runt i hela studion, kändes som en lekstuga för 30-någonting killar med för lite att göra, verkligen inte seriöst. Men men, tänkte jag. Ska ju vara lite rock 'n' roll med tatueringar. Iallafall, så gjorde han mina tatueringar och plastade in mig. Jag betalade och gick, glad i hågen. Men sen när jag kom hem så kollar jag genom plasten och ser rött på ena sidan av körsbäret. Hm, tänkte jag ångestladdat, är nog bara en liten rodnad, det går nog över om några dagar..Dagarna gick och jag stirrade på tatueringen varannan timme för att se om det röda hade lagt sig....

Det gjorde det inte.......


JÄKLAR! tänkte jag, vad irriterande dåligt. Så jag gick tillbaka och klagade men möttes av en otrolig nonchalant attityd, han bad inte ens om ursäkt utan föreslog att han kunde rita lite orange skuggning runt om. (I don´t think so!!!!) Nej usch, var jätteledsen och kände mig nästan lite kränkt....Iallafall så föreslog min älskade man, ljushuvudet i vår familj, att jag skulle gå och rådfråga No Fear Tattoo borta i vasastan. Han har anlitat dom till sina utsmyckningar ett flertal gånger och tyckt dom var bra där....(förstår inte varför jag inte gick dit först bara)

...Iallafall så visade jag mina ben på No fear och de tyckte att de var dåliga men att det skulle gå och fixa, sagt och gjort. De blev tillslut jättesnygga, tack vare en proffsig tatuerare som visste vad hon gjorde.....Tack säger jag bara!
Rekommenderar verkligen dom på No fear, jäkligt trevliga är de också....och jag ska såå gå dit för nästa gaddning.

..uppskatta skillnaden på bilderna, nu är iofs inte bilden på de fixade körsbären lika tydlig som den andra, but still!

Trots en hemsk upplevelse, tatueringar sitter ju som bekant fast för alltid, så blev det bra i slutändan. Väldigt skönt!


321805-4


321805-2

Den store tenoren, borta.

Ja nu är det ju en dag sedan Luciano Pavarotti gick bort. Har inte riktigt sjunkit in än. Han var en av mina största idoler, älskade honom redan som barn då jag och min far brukade åka på bilturer och nästan spräcka högtalarna med Pavarottis ljuva stämma. Verkligen en förlust i musikvärlden.
Igår lyssnade jag på P2s minnestimme, och blev så sugen på La bohème, vet inte varför jag inte redan har den, för den är verkligen en underbar opera. Iallafall, jag var bara tvungen att åka till Bengans efter föreläsningen idag och köpa den. Sagt och gjort, har den i lurarna just nu. Den bästa versionen är nog den här, jag trodde den skulle vara svårare att hitta faktiskt. Det är Pavarotti (givetvis, han sjunger Rodolfos roll) tillsammans med Mirella Freni som sjunger Mimis roll. Herbert von Karajan är dirigent. Jag tror den är inspelad -72.

rekommenderas!!



image6

CORE!!!!

Hardcore!!!!!!!!

 ...eller bara core på friskis.....

Det senare alternativet är det som gäller. jag har tränat, fan vilken känsla. det var jättebra. har invigt mitt jympa-kort ikväll..... känner mig vital och levande, det var fint och soligt när jag cylkade hem från träningen. Folk satt ute på uteserveringarna igen, det såg så mysigt ut. Jag kände mig verkligen glad för deras skull (att de hade så trevligt menar jag) sen kom jag hem och promenixade hunden och fixade käk. Mannen är inte hemma så det blev ensamma-hemma-kväll. Funkar det med, har ju min nya blogg att lajja med.

alla borde gå på friskis o svettis. jag är numera helsåld. Friskis to the people.

köpte en grön drickflaska när jag var där också, står nu på mitt skrivbord och matchar de gröna biblioteks-lamporna...Man behöver vatten när man tänker mycket.



Så här ser hunden ut! Busig och pinntokig......

321805-1

Att studera.

Ibland när man sitter vid sitt skrivbord och försöker läsa sin bok, är det bara sååå svårt att koncentrera sig. Man, målar naglarna, surfar, städar ur lådor försöker ringa till kompisar, men ingen av dom svarar eftersom alla har jobb och är allmänt vuxna.




RSS 2.0