Kjol och väst...

I måndags tog min sömnadskurs slut. Det är märkligt vad snabbt tio veckor kan gå. Min kjol och väst blev färdiga som planerat och dräktjackan i samma ylletyg är halvklar. I går invigde jag äntligen min dräkt då jag var på konferens och så här såg jag ut då.






Tillsammans med den senaste blusen jag sydde (som jag faktiskt glömt fota och lägga ut bilder på) blev det en snitsig ensemble. Det klurigaste med den här ensemblen var nog att få knäppkanten på västen att liva med kjolen. Men det gjorde det ju till slut. Även om det flyttar lite på sig när man rör sig men så benhård att jag slår ned på det tänker jag inte vara.





Jag sydde ju som jag tidigare nämnt västen med helfoder i ett flott blått viskosfoder. Den är baserad på en blusbas som jag ritat om. Jag satte knappar bara på en sida för jag ville matcha kjolen, men det skulle lätt gå att göra den dubbelknäppt. I den här versionen har jag en liten hake och hyska som håller den på plats på insidan. (Det är svårt att titta på bilder på sig själv och inte irriteras på locken som rätats ut där på sidan. Nedra fuktiga väder som saboterar coiffuren)





En enkel pennkjol med knappar istället för dragkedja samt motveck som pressats ordentligt med tillskärarakademins utomordentliga redskap. Hur ska jag kunna gå tillbaka till mitt vanliga simpla strykjärn nu? Jag har dessutom på mig nya finfina skor, från Dkode (som vi tar in på firman och säljer kanske mest till oss själva?). Så förstås hålls strumporna på plats från storfavoriten Glamour girdle från What Katie Did som jag köpte i London.






This monday was the last time for my sewingclass in Gothenburg, amazing how fast ten weeks can go by. I finished my pencilskirt and vest and yesterday I wore the ensemble for the first time. I like it alot and together with the latest blouse I made it turned out rather spiffing I thought. The vest is made from a base-blouse pattern that I altered a bit and the skirt is a regular pencilskirt with one front boxpleat and buttons instead of zipper. Simple and elegant. I also wear some new shoes from Dkode and of course under it all I have my favorite glamour girdle from What Katie Did to hold my stockings...

Kommentarer
Postat av: Gunilla De luxe

Mein Got!! fantastiskt! Jag blir ju alldeles till mig så fint det är, tänk om fler kunde gå runt klädda sådär och fina i håret, vad fint allt skulle vara.

2011-11-23 @ 23:16:09
URL: http://gunilladeluxe.blogspot.com
Postat av: Kristina

Du har all anledning att känna dig nöjd. Enkelt och tidlöst och väldigt elegant. Bra Jobbat Olivia.



...Joo. Jag ska snart ha en GIVEAWAY hintar om den på min blogg.Kom och kika.

Postat av: Olivia

Gunilla

danke schön! Ja, visst vore det lite trevligare om fler gjorde det!



Kristina

Tack! Ja hoppas mycket på jackan som kommer till sen också..

Gött, vad kul, jag ska se till att titta in och vara med!!

2011-11-24 @ 08:01:29
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Erika

Wow, supersnyggt! Absolut älskar knäppningen! Förstår att det inte var helt lätt att få den till att falla alldeles rätt, men nu ligger den ju perfekt =) Nyfiken; visst är det waist cinchern du har på dig? Du är ju som jag kurvig enligt ordets korrekta betydelse, provade du Glamour underbust girdle? Jag velar mellan den och waist cinchern...



Så trist att din kurs är slut! 10 veckor kan sannerligen gå fort. Jag skulle ha gått kurs nu i helgen i Stockholm, "Rationell detaljsömnad", men de ställde in den en vecka innan kursstart =( Blev himla besviken, och lite förvånad över deras avbokningsregler. Hoppas de ändrar dem till framtida kurser, annars blir det nog inga helgkurser för mig i Stockholm (vill gå mönsterkonstruktion i vår). Ska såklart bli mysigt att hälsa på familj och vänner, men lite besviken ändå. Nåväl, sovmorgon, scones och melodikryss blir bra det med!

2011-11-24 @ 09:29:15
URL: http://swinginvintage.blogspot.com
Postat av: Olivia

Erika

Tack!! Ja det blev fint. ska verkligen göra fler efter det här mönstret. Kan tänka mig en vårdress i linne tillexempel... Vad synd att de ställde in. Vad snöpligt när man ställt in sig, hade du fixat biljetter hem redan, jag skulle blivit irriterad om man lagt ut pengar på det innan och att det sen blev inställt. Fast det är ju klart, har man kompisar å familj att hälsa på är ju det ok ändå.



Jag fick blodad tand på kurs så jag har anmält mig till helgkurs i hattsömnad och så detaljsömnad. Båda på tillskärarakademin. Det ska bli jättekul! Ser verkligen fram emot det. sen så ska jag nog gå deras kavajkurs med men det var inte fasttställt när det skulle bli, det var nämligen flera som efterfrågade den som helgkurs istället för sommarkurs och då blev det tillräckligt många så de skulle fixa det.



jag har på mig glamour girdle. Inte underbust utan den som sitter i midjan som man drar på sig. Jag älskar den. riktigt bekväm, håller in lagom och är lätt att få av och på.. Jag provade waistchinchern när jag var i london. den formade ju jättesnyggt, men jag tror inte den är för mig. Jag har så lång rygg att det skulle glappa mellan bh:n. man kan ju ha en longline bh i och för sig. då blir det ju överlappning. Men jag tyckte not att det blev lite "spretigt" där skenorna var vid revbenen på den också. så jag kommer inte köpa den. (nu sa iofs tjejen där att det slätar ut sig när man sätter på sig strumporna)... Men jag rekommenderar verkligen den andra gördeln, som man drar på och slutar i midjan. Jätteskön och enkel, funkar till varje dags bruk också för att den är så lättburen. Jag gillar ju också att det sitter rejält, något som jag tycker vanliga strumpebandshållare faktiskt inte riktigt gör...



Jag tänkte faktiskt att jag ska rita av den och sy egna sen vad det lider. för det är inte så klurig konstruktion och jag har matrealet som behövs eftersom jag syr bh-ar ibland.. Fast å andra sidan var den ju inte så dyr heller att det nog kan köpas en i "peach" också..Jag tog den i svart när jag var i London.



En annan sak, jag verkligen älskar de där 5 punds strumporna de har på WKD. Tyckte de verkade så oglamorösa först iom att det var lite crepe i. Men de är ju skitsnygga och håller hur länge som helst.. Väldigt prisvärda. Det måste jag skaffa mer av. Har blivit vääldigt sugen på att prova besame läppstift med. Synd att jag inte kollade på färger när jag var i butiken, för det kan ju vara lite osäkert om det funkar när man beställer utan att ha sett irl. Har du provat besame läppstift???



Jag har en underbust girdle som jag köpte för två år sedan, men det är lite sammma med den, att jag aldrig använder den för att den är lite för kort så det blir glapp vid bh:n. sen får jag alltid en sån instängd känsla när jag har på mig den. som om kroppen är i fängelse ;) för att det pressar för mkt mot revbenen. så jag har nästan aldrig på mig den faktiskt..Men det kanske är en vanesak, jag vet inte. jag tror inte de har kvar den, den hette "Rago- underbust girdle"

2011-11-24 @ 10:51:14
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Åsa

Är ute hos kund, så jag får skriva kort! ;) HELT ENKELT UNDERBART SNYGGT! Jag är inte ett dugg överraskad, utan faktiskt lite stolt! Jag har ju varit med och sett när du jobbat och det är så kul att se hur PERFEKT det blev!



Kram - måste jobba!

2011-11-24 @ 12:41:45
URL: http://exdesign.backjohan.se
Postat av: Olivia

Åsa

Åh, tack!!! Du är så snäll! Ha det bra!! Kram, kram!

2011-11-24 @ 13:37:39
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Malin

Vilken kalaspingla! Det blev jättesnyggt ihop. Det ska bli spännande att se jackan senare.

2011-11-24 @ 18:00:30
URL: http://www.mulligam.blogspot.com
Postat av: dorro

Vad fantastiskt fint den sitter på. Jag har ju bara sett den i bitar och sedan när du redovisade den för oss. Verkligen bra jobbat!



När du sa vilken blogg du har insåg jag att det är därför jag kände igen dig när jag såg dig första gången. Jag har varit här inne och läst förut och vi är med i Husmorsskolans syförening båda två. Kuuul!



kram, Dorotea (från sömnadskursen)

2011-11-27 @ 19:25:04
URL: http://dorransblog.blogspot.com
Postat av: Olivia

Malin

Tack!! Ja, jag fick lite psykbryt på kragen igår när jag grejade med den men jag har inte gett upp hoppet, tog en paus bara när det blev mer arg-sömnad än kul-sömnad. :)



Dorothea=Dorro

Ha!! Men vad kul, det var ju ett tag sedan jag var inne på din blogg så jag kände inte igen dig heller! Vad roligt! (har varit lite kass på att lämna bidrag til syföreningen på ett nu, det får bli skärpning.) Hehe, världen är allt lite liten ibland!



Kram, kram!!

2011-11-28 @ 15:53:18
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Isis

Vansinnigt snyggt!

2011-11-30 @ 22:29:04
URL: http://fortieswardrobe.blogspot.com/
Postat av: Olivia

Isis

Tackar, tackar!!

2011-12-01 @ 21:42:41
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0