Pasta med tomatsås och gorgonzola

En trevlig rätt, väldigt bra att bjuda på eftersom den känns lite lyxig men är lätt och snabb att göra...(Det här är en klassiker vi ofta brukar bjuda våra middagsgäster på, känns som man aldrig kan tröttna på den.)

pasta t.ex spagetti eller tagliatelle

1 pkt finkrossad tomat
2 vitlökar
buljong
1 msk socker
1 msk balsamvinäger
basilika
oregano
tomatpuré
salt o peppar

gorgonzola
buffel mozzarella
parmesan

hetta upp olivolja och fräs tomatpurén en kort stund, häll i den finkrossade tomaten, tillsätt vitlök, socker, vinäger och kryddor. Låt koka en stund gärna en timme eller så, så smakerna kan gifta sig.
koka pastan så den är lite al dente.
häll av och blanda ihop med tomatsåsen, det ska vara så att det är tillräckligt med sås så det inte känns "torrt".
häll över pastan till en ungsform, dela mozzarellan och gorgonzolan i småbitar och strö över pastan jämnt. riv över parmesan

gratinera i ungen i ca fem minuter på 250 grader. Osten ska se lite brynt ut när det är färdigt..

servera gärna tillsammans med en sallad på ruckola och tomat och ett gott rödvin t.ex Lindemans bin 50 eller 45. Är även väldigt gott att äta med vitlöksbröd till och min makes extremt goda olivtapenad (Hemligt recept så det läggs inte ut här, man måste helt enkelt vara en så lycklig sate att man känner oss och kan bli bjuden på vid besök.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0