Dagarna på mässa...

Nu är jag tillbaka till vardagen igen efter en intensiv helg på mässa. Det brukar alltid ta några dagar innan man landar efteråt. Mässjobb innebär både lite hets och stress, men framför allt mycket inspiration och ideérna brukar komma anstormandes så att man får skynda sig att skriva ned allt innan de försvinner. 

Man blir självklart lite trött efter en heldag och då är det skönt att bara kunna gå till hotellet och äta något gott till middag. Som den här hjortfilén med tillhörande jordärtskocksgratäng till exempel. Den sköljdes ned med två Mariestads-öl, de var också väldigt välgörande.

 

 

 

Efter middagen är det lämpligt att marinera sig i ett skumbad en liten stund för att få tillbaka sina arma fötter till någorlunda normaltillstånd igen efter en lång dag på hårt betongolv. Eftersom vi är erfarna i mässbranschen brukar vi alltid be om ett rum med badkar just av den anledningen, det är guld värt.

 

 


Håret läggs inför kvällen. Det är för mig något väldgt avslappnande i att lägga håret. Man står tyst och koncentrerad när man gör det och det är del i avrundningen av kvällen, man varvar ned och tankarna stillar sig. Sen är det bara att gå och lägga sig och så fort huvudet nuddar kudden brukar John Blund dyka upp...


Så kommer en ny dag och man skall vara käck och glad som sig bör på en mässa, besvara alla frågor och se representativ ut. Munnen går i ett och man hinner prata med otroligt många människor efter tre dagar. Det är verkligen annorlunda från vardagsjobbet som är lite mer ensamt och det är skönt med variationen. Framförallt är det ju väldigt roligt att få det positiva gensvaret från alla som älskar våra garner, stickmodeller och textilfärger.
 

 

Så abrubt tar det slut. Mässan förvandlas till en bullrig byggarbetsplats och man får skynda sig att riva montern och packa ihop allt och bege sig hem. Vips så var det slut och nästa mässa känns som en hägring långt bort i framtiden.

I've been busy at work on the textileshow in Stockholm all weekend. Working at a fair is always very intensive. At the days end it's dinner at the hotelresturant, a lovely deer filét and gratin of potatoes and
sunchoke. The bubblebath is necesary to get the feet back to normal after a long day on hard concretefloors. I have always liked the ritual of setting the hair before going to bed. It's part of the rewindingprocess and afterwards I always feel a bit more relaxed. One needs to be fresh and dainty at the fair, answering lots of questions and talking to a bunch of people. Then next you know it the three days are over and it's time to pack up and go home....

Kommentarer
Postat av: Denice

Hade jag sett dig där hade jag gått fram och sagt att jag läser din blogg :-) Tyvärr blev jag av olika anledningar med bihand i form av två ohängda ungar under mässan (varav den ena med feber) så det blev en snabb sväng bara. Synd! Hoppas ni kommer tillbaka till hösten.

2012-02-21 @ 18:53:33
URL: http://minapyssligheter.blogspot.com
Postat av: Olivia

Ojoj, ja ibland blir det så.. Du får säga hej nästa gång, vi kommer vara där. (om inget oförutsett händer som influensa eller nått.)

2012-02-21 @ 21:25:45
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0