En god middag...

God mat och bra mat är verkligen något viktigt för mig och nog för att jag brukar äta gott i veckorna men på helgen blir det oftast lite extra smakligt. Som idag när vi tog ryggbiff med krämig potatisgratäng med chevré och haricots verts.

 

Till denna enkla men otroligt goda middag drack vi en av makens hembryggda öl, en american pale ale. Japp, min käre make har börjat brygga öl hemma. Han har gått från vanlig ölentusiast till som besatt av humle, malt och jäsningskultur de senaste två månaderna. Roligt tycker jag, speciellt när man får smaka efter några veckors jäsning och det faktiskt visar sig att det blir ett riktigt gott öl, på riktigt. Sen är det ju förståss alltid roligt när man gör något själv, det blir mer på riktigt och så kommer man ännu ett steg närmre att vara totalt oberoende och självförsörjande.

 

 

 

Den här potatisgratängen är bland det godaste man kan äta i potatisväg och det är min käre man som utarbetat detta recept och det är ungefär såhär:

 

Man tar potatis av god sort och skivar så tunt man mäktar med. Lägg i ungsfast smörad form, häll på en skvätt olivlolja, salt, peppar och vitlök och greja runt det lite så att potatisen blandas runt med kryddorna och oljan. Häll seda på vispgrädde så det täcker ungefär till hälften av potatisen. Sen gräddas det i 200 grader i ca 40 minuter. Idag smulade vi dessutom ned lite chevré och det blev otroligt gott. Chevré är verkligen en bra smakförhöjare som funkar till mycket. En riktig kulinarisk pärla att ha i kylskåpet med andra ord....


 

 

 

 

Efteråt blev det en god kopp kaffe med Moscatel som avec samt några flygplats-chokladbitar. Serverades på den senaste Holmberg teak-brickan i samlingen.... Lördagsmys så det heter duga!

 

 


Today we ate a most delishious meal. Sirloin steak, potatogratain with chevré and green beans. To that we had one of my husbands homebrewd beers, an american pale ale. Great food really is one of the best things in life and this meal was no exeption.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0