Chapati!

Vi äter linssoppa väldigt ofta, gärna en gång i veckan. Det blir alltid lite olika tillvägagångssätt när man lagar, beroende på vad man har hemma, men grunden är väl ungefär såhär. Även om jag på senare tid börjat föredra gröna linser faktiskt.....




Om man vill göra det hela lite festligare är det rätt lyckat att göra chapati till. Det är busenkelt och blir mycket gott.

Gör såhär: Blanda lite kallt vatten (ca 4-5 dl) i en skål med en skvätt olivolja och ca en matsked salt. Blanda i rågmjöl tills det blir en bra degkonsistens. Ibland slänger jag även i lite grahamsmjöl och lite vanligt vetemjöl också. Knåda ut degen på mjölat bakbord och skär upp små degbullar med en brödkniv. Kavla sedan vardera bulle så de blir riktigt tunna och lagom stora att passa stekpannan. Stek sedan på medelhög värme i stekpanna på vardera sida tills de är lagom gyllene. Givetvis är de godast direkt från pannan, men det är ju inte så att de blir äckliga om de får kallna heller..... Det är givetvis väldigt gott till annat än linssoppa också. När jag gör kycklingcurry brukar vi ha chapati till också (väldigt gott att skopa upp raita med) och det är rackarns gott att lägga några chapati på grillen också.



 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0