Byxor med hängslen på...

Man känner sig ruskigt retro med hängslebyxor på, så är det bara. Idag har jag haft på mig mina nya favoriter hela dan och de är en hit. Att sy samma byxmodell på raken lönade sig för de här sitter verkligen perfekt. Bättre än som jag sydde innan till och med. Härligt!


Fickorna gjordes lite större vilket blev mycket snyggare. Sen tog jag bort ett veck dolt i fickan som jag hade på de andra blå som egentligen inte behövdes .

 

Först tänkte jag sy fast magfickan med en stickning, men det blev inte alls snyggt. Så jag sydde fast den i baksidan på linningen som jag sedan sydde ned för hand...

 

 

Dragkedjan dolde jag återigen i fickan. Verkligen smidigt måste jag säga...

 

 

Så kan man ju inte motstå att göra den här posen. Rosie the riveter-känslan när man har hängslebyxor och håret under scarf förnekar sig ju inte....

We kan do it!

 

 


I finished my trousers and took some pictures of them today. I'm glad that I did trousers twice in a row, 'cause this time they really turned out perfect. I changed the pockets a bit, making them bigger and removing a crest. Once again I hid the zipper in the pocket and now with the practise from the previous pants it was super-easy to do it.... Todays outfit really made me feel all 40's work chic....And doing the Rosie the Riveter-pose is really something you must do sporting a pair of overall style trousers...

Kommentarer
Postat av: Nusse

Underbara! Åh vad jag längtar efter att sy något till mig själv igen!

2011-03-14 @ 07:56:54
URL: http://www.nusse.nu
Postat av: Nilla

Mycket stiliga byxor på tjusig tjej.

2011-03-14 @ 08:16:55
URL: http://gunilladeluxe.blogspot.com
Postat av: Evis

Otroligt snygga byxor och du ser fantastisk ut som vanligt!

2011-03-14 @ 08:43:31
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Fy bubblan vilka fina byxor!

2011-03-14 @ 10:27:29
URL: http://isabellesebub.blogspot.com/
Postat av: Olivia

Nusse

Ja, det förstår jag..men du får ju sy schyssta amningstoppar och sånt sen...Det kan jag tänka mig är lite klurigare att få tag på i vanliga butiker...Sen är ju du en mästare på att sy barnkläder också...Kan tänka mig att det är roligt till en egen lite nyföding...



Nilla

Åh, tackar, tackar! :)



Evis

Nejmen tack... jag försöker ta åt mig.. Men man är ju blygsam av naturen. ;)



Isabelle

tackar! ....och sköna är de också, har levt i dem ända sen igår, förutom på natten då, då jag tog på mig ett nattlinne. ;)

2011-03-14 @ 17:23:53
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Lisa

fantastiskt snyggt!

2011-03-14 @ 20:48:07
URL: http://www.lisakristin.wordpress.com
Postat av: Olivia

Lisa

Tackar! ja, det här med att nästan alltid gå i kjol kommer nog snart vara ett minne blott...byxor kan ju också vara rätt flott.



Hehe, klart man ska rimma lite så här på kvällskvisten!

2011-03-14 @ 22:15:33
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Erika

Supersnygga! Väldigt 40-tal, Rosie the Riveter posen är perfekt =)



Verkar superfiffigt hur du gömt dragkedjan, någon möjlighet till en liten tutorial? Jag blev lite vilse i förklaringen, sömnad är så mycket lättare att förstå med bilder... Om inte annat så vore några konstruktionsbilder på dragkedjan super, kan räcka långt! Du har fått mig sugen på att sy shorts till i sommar =)



Ha det fint!

2011-03-14 @ 22:34:13
URL: http://swinginvintage.blogspot.com/
Postat av: Erika

Jättefina byxor! Du har verkligen fått kläm på byxsömnaden, ihärdighet löner sig =) Hela stilen är underbar, väldigt 40-tal, älskar det!



Dragkedjan i fickan verkar otroligt praktiskt, någon chans till en tutorial? Eller, om inte tid finns till en sådan, kanske några konstruktionsfoton? Jag gick lite vilse i beskrivningen, men brukar hitta ut ur sådana labyrinter mha bilder =) Jag har blivit väldigt pepp på att sy shorts till sommaren nu... =)



Ha det fint!

2011-03-14 @ 22:39:16
URL: http://swinginvintage.blogspot.com/
Postat av: Erika

Gah! Ursäkta de dubbla kommentarerna, internet var uppenbarligen inte med mig... =)

2011-03-15 @ 19:35:21
URL: http://swinginvintage.blogspot.com/
Postat av: Karin

yes we can! :D

2011-03-15 @ 19:53:13
URL: http://broderi-karin.blogspot.com/
Postat av: Olivia

Erika

Hehe, ja ibland blir det sådär... undrar just vad det beror på....

Självklart kan jag fila ihop en tutorial.... Det är i själva verket rätt enkelt, jag utgick från byx-modellen i Öbergboken, men gjorde benen vidare...sen ritade jag till fickor som jag sen delade på och sydde i blixtlåset. men jag ska ta och klippa till ett par jeans och ta kort på alla stegen i hur jag syr i blixtlåset...ska försöka få tid till det snart. :) Ah, shorts är snyggt...har tyvärr inga shortlår direkt så jag har bara kjol på sommaren, men det är rackarns snyggt på andra.



Karin

Eller hur! ;)



2011-03-16 @ 10:30:03
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0