Skatten!

För några veckor sedan hittade jag en skatt som heter duga...Det här är nog ett av de bästa fynden någonsin, inte alls så dyrt men värt en hel del. I alla fall för mig och kanske för någon annan med. Den här godbiten kommar jag glädjas åt i många år framöver, för visst är det här en skönhet som heter duga! Jag har alltid tyckt det varit något av ett helgerån med alla gamla symaskiner som blivit slaktade och omvandlade till bord. Därför är det en extra glädje i att hitta ett sånt fint exemplar i välbevarat skick.

En vacker låda som skyddar härligheten när man inte använder den. Otroligt fin intarsia!

En extra liten låda undertill att förvara småsaker i....
Råkar det inte vara så att rosa rosor är mina absoluta favoritblommor?

Titta, centimetrar inlagda med intarsia för att man ska kunna mäta lite enkelt när man syr...

Ja det är så fin att jag knappt kan tro det är sant. Det bästa är att den är fullständigt komplett med alla små skyttlar, spolar och gamla nålar i en plåtask. Jag har ännu inte satt ihop den för att provsy, den godbiten har jag sparat på....Men snart så, det ska bli väldigt spännande och se hur stygnen blir med en sån här gammal goding.

A couple of weeks ago I made this incredible find....It didn't cost very much but to me it's priceless. It's the most beautiful sewingmachine I ever seen. And complete with all parts, just to put together and start to sew.

Kommentarer
Postat av: Agneta

Åååå lyckliga du!

Nu blir jag alldeles nostalgisk. En sådan symaskin hade min mormor och sydde ALLT på. Fast det var en Huskvarna maskin och inte så blomdekorerad som din. Fint.

2011-06-21 @ 21:38:09
URL: http://hundraprocenthusmor.blogspot.com/
Postat av: Olivia

Agneta

Visst är den fin! Jag är så glad i den, även om den står lite undangömd just nu så är bara vetskapen om den är lycka!

2011-06-21 @ 22:05:50
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: CT

Ååhh, så vacker den är! Jag har länge velat ha en gammal symaskin, men samtidigt dragit mig för det av någon anledning. Kanske är det dags snart. Härligt att du lyckades hitta en som var så dekorerad!

2011-06-22 @ 07:17:12
URL: http://katatrof.blogspot.com
Postat av: Maja

Vilken skönhet! En klassisk sådan får man väl säga;) Håller helt med om att det skär i hjärtat när man ser gamla slaktade symaskiner som gjorts om till bord. Desto härligare att se ditt välbevarade exemplar då! Jag har en liknande som står på vinden. Inte lika vackra rosor på, men ganska ståtlig ändå. Har aldrig sytt på den, har liksom inte kommit mig för (den stod i huset när vi flyttade in). Men nu blev jag lite inspirerad att försöka;)Ha en fin midsommar!Hälsar Maja

2011-06-22 @ 07:42:29
URL: http://husmorsskolan.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hej, söta du! Just nu tävlar jag på nelly.com med min klänning och skulle bli superglad ifall du skulle kunna kicka in och rösta går snabbt och det skulle göra min dag! Ifall jag kommer bland dom med högsta poäng och vinner 1:a pris så skulle jag vilja dela den resan med min mamma efter allt hon gjort för mig, ställt upp varje gång jag bett om nått, alltid funnits där för mig och skulle jätte gärna vilja dela den med min mamma!♥ Skulle också vilja få vara mer med henne och spendera mera tid med henne, eftersom vi får aldrig göra det tillsammans så mycket..

Så snälla du, bara några klick:

http://www.nelly.com/se/designyourdress/?obj=iudIHRwRdJEW90lngBjPxoMPJ6YmMccsK51RJkhkuj7siiUFh4SV#Gallery

Förlåt ifall du inte gillar sånt här så ber jag om ursäkt men annars hoppas jag att du får en bra dag och tack för din tid!:)

Kram

2011-06-22 @ 08:43:04
Postat av: [FOTOBLOGG] med Författar intresse

I min blogg får du följa mitt liv om hur det är att ha ADD uppmärksamhetsstörning. Du får också se en massa fotografier och läsa berättelser jag skrivit.

Eller varför inte bara gå in på bloggen & vara med i min Dagens Blogg tävling ? :D

2011-06-22 @ 09:11:27
URL: http://shadowzplay.blogg.se/
Postat av: Bodypalace

nice

2011-06-22 @ 09:14:22
URL: http://bodypalace.blogspot.com
Postat av: Monika

Den är jättetjusig. Jag har aldrig förstått grejen med trampsymaskiner förrän jag såg en video med någon som sydde på en. Så underbart lågt ljud! Perfekt när barnen sover middag eller om man har grannar man inte vill störa.

2011-06-22 @ 09:26:39
Postat av: Fia

Den är jättefin.

2011-06-22 @ 16:04:26
URL: http://virkmamma.blogg.se/
Postat av: Rakel

Wow! For et fynd! Jeg har en liknende, og den er kjempefin den også, men din hadde virkelig spesielle detaljer :)

2011-06-23 @ 07:23:48
URL: http://akira.gudinne.no
Postat av: Gela

Gud vilken vacker symaskin, vilken skatt!! Glad midsommar/Gela

2011-06-25 @ 12:20:39
URL: http://gelashemochtradgard.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0