Mors goda omelett...

Mor bjöd på en god omelett häromkvällen. En enkel liten kvällsupé som smakade mycket gott och lagom lyxigt. Ugnsomelett är enkelt att göra och med en stuvning ovanpå kan det bli en rätt festlig rätt med härlig retrokänsla speciellt med den konserverade krabban som var väldigt inne på 50-talet (tydligen var den mycket godare än vad den är nu, men det kan man ju inte göra något åt..)

Omelett
4 ägg
3 dl kokt mjölk el. grädde
smör
salt

Vispa äggen lätt med saltet och häll över den kokta mjölken under så lite vispning så möjlig. Smörj en form med rikligt med smör och slå äggblandningen i formen. Grädda omeletten i 15-20 minuter i mellan 225-250° C. För att omeletten skall lyckas bör äggen vispas så litet så möjligt och tas ut ur ugnen precis när den stannat.

Skaldjurstuvning
Smör
vetemjöl
mjölk
krabba (konserverad)
räkor (i lake)
kräftor (i lake)

Smält en rejäl klick smör i en gryta, rör ned några matskedar mjöl och vispa sedan ned några dl mjölk.Stuvningen skall vara rätt tjock. Smaka av den med salt, peppar och lite av spadet från räkorna. När omeletten är färdig vänds krabba och räkor ned i stuvningen. De skall bara värmas lite i stuvningen, absolut inte kokas. Garnera med kräftskärtar och persilja (dill hade ju varit gott, men det hade vi ingen hemma så det fick gå bra med persilja).

Serveras med en lätt sallad och gärna lite nybakt bröd. Vi drack dessutom ett mousserande vitt vin till som mamma hade över från en vernissage för några veckor sedan. Det finns inget bättre än att slänga ihop lite "rester" till en lyxig och spännande supé på en vanlig onsdagskväll.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0