2x Clooney

En av mina favoriter bland de nutida manliga skådespelarna är George Clooney, han är klassisk på samma sätt som en Chaneldräkt är klassisk. Han har den där härliga retro charmen á la Cary Grant och glimten i ögat som gör att jag framför allt gillar honom i lite mer humoristiska roller. Två av mina favoritfilmer som han är med i och som båda två utspelar sig i en härlig tidsålder är Oh brother where art thou och Leatherheads.

Den första filmen, brödernas Coens Homeros-inspirerade Oh, brother where art thou är verkligen en av mina absoluta favoriter, den utspelar sig under depressionen och handlar om hur huvudpersonen Ullysseus (George Clooney) med hjälp av sina två kumpaner bryter sig ut från fängelse för att ta sig hem till sin fru som tänker gifta om sig och så var det ju något om en skatt också.... Den har allt. Bra handling, humor, snygga kläder, fina miljöer och fantastiskt soundtrack...Ett måste i filmhyllan med andra ord och en sån film man plockar fram när man vill se något riktigt bra. George Clooneys mustach är dessutom "to die for" har försökt få maken att raka sin sådär men han vägrar, synd för det är ju så snyggt....

 

 

 

 

Den andra filmen Leatherheads är det herr Clooney själv som regisserat. Det handlar om hur proffsfotbollen utvecklades under 1920-talet. Dogde Connely (Clooney) är lagkapten för sitt fotbollslag de har inga pengar och nästan inga supportrar men så värvar Connely en hyllad krigshjälte till sitt lag och vägen till framgång verkar inte vara riktigt så avlägsen, även om den fortfarande är rätt slingrig. Den här liksom den förra är en film med mycket slapstick-inslag och kvicka kommentarer. Klippt och skuren för George Clooney med andra ord och även här är det en riktigt schysst tidsanda som gestaltas i kläder och musik.

 

 

Ett minus måste man ju ändå sätta för för Renée Zellweggers frisyr som ser mer ut att vara hämtad från 40-talet än 20-talet. Konstigt när de fått till det andra. Men men, det är en liten sak och frisyren är ju ändå snygg.

 

 

An actor I really like is George Clooney, with lots of style and panache he is as classic as a chanelsuit. Two of my favoritemovies with Cloone is the Coen-classic "Oh brother where art thou" and Leatherheads, the latter of Clooneys own direction. Both movies take place in the 20s and have a fun slapstick kind of humour that Clooney are so good at. "Leatherheads" gets one minus though for miss Zellweggers 40s hair, it's a beautiful style but I don't really think it fits in a story that takes place in 1925.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0