Milou trouve un mouche dans la soupe!

Soppa är fina fisken i dessa varma dagar då man inte orkar äta alltför stadiga luncher. Det här två sopporna är riktigt goda och dessutom väldigt enkla att göra.



Spenatsoppa:

Smält lite smör i en gryta, häll i lite mjöl och rör ut. Tillsätt lite vatten och mjölk och rör ordentligt tills det börjat koka så det inte blir några klumpar. Tillsätt spenaten (jag gillar Änglamarks frusna bladspenat), lite ekologisk grönsaksbuljong och peppar. Låt det koka tills den frusna spenaten smält. Mixa eventuellt med stavmixer för att få soppan riktigt slät. Servera med kokt ägghalva.





Redd grönsakssoppa:

Hacka morot, blomkål, purjolök i lagom bitar. Låt koka i ca 5 min så grönsakerna blir lagom mjuka. Häll av grönsakerna i ett tråg och spara grönsaksspadet. Smält lite smör i en gryta och tillsätt lite mjöl, rör ned mjölk och grönsaksspadet, rör ordentligt tills det börjat koka så det inte blir några klumpar. Smaksätt med grönsaksbuljong och lite malen svartpeppar. Tillsätt lite fryst bladspenat. När spenaten smält tillsätts även frysta ärtor, majs, sockerärter samt de redan kokta grönsakerna. Låt det koka upp så de frysta grönsakerna blir genomvarma. Men se för guds skull till att de inte blir överkokta ;). Det är även väldigt gott att strö över lite persilja innan man äter. Men det hade jag ingen så det får bli en annan gång....

Till soppa brukar jag äta dinkelknäckebröd med västerbottenost på.....Det är rackarns gott det med......



Now when the weather is hot it's nice to eat lighter food for lunch. This is two of my favorites soups, spinage soup and creamy vegetable soup. Easy to make and very tasty.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0