Irish coffee....

Nu när det är vinter så passar det väldigt bra med en Irish Coffe efter maten. Vi blev bjudna på det i helgen och jag insåg att mitt intag av Irish Coffee har varit alltför litet de senaste åren. För det är ruskigt gott.. Kanske var det den där gången i Marocko då maken och jag köpte en varsin och grädden på var sur som gjorde att vi fick avsmak för en tid. För det kan jag säga gav inga trevliga minnen.

Nu är de minnena ersatta av den goda smaken av en riktigt fin Irish Coffe, som det ska vara med andra ord. Till jul är det allt bäst att köpa på sig en flaska Jameson för här skall det drickas lyx-kaffe minsann, med grädde på.



4 cl Jameson
1 rågad tesked farinsocker
starkt kaffe
lättvispad grädde
kakao

Häll upp whiskeyn i koppen/glaset, blanda i farinsockret. Fyll på med kaffet och toppa med grädden. Pudra sedan över kakaon och så är det klart att avnjutas!



When it's cold outside its very nice to warm up with a nice Irish coffee. Nothing more to say really....All you need is 4 cl Jameson, a tablespoon brown sugar, really strong coffe, whipped cream and some cocoa powder to sprinkle on top.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0