Det goda livet....

Idag var vi ute i skogen och plockade svamp. Det var med en väldig frid i sinnet vi kom hem med kanske inte skrytmycket svamp, för de var fortfarande rätt små.Både maken och jag är egentligen värsta lantisarna som trivs bäst bortom asfalt och trafiklarm. Det gjorde inte vår längtan till att hitta rätt hus mindre kan jag säga, för vi letar fortfarande efter den där mysiga stugan på landet där vi kan skrocka framför brasan, drickandes vårt te på gamla dar....Där ska vi odla grönsaker och ha getter på vilkas mjölk jag skall göra getost. Jag kan verkligen se mig själv traska ut tidigt om morgonen i mina röda kurbitsträskor för att hälsa getterna godmorgon och sätta igång med mjölkningen. Vill man bli inspirerad till just en sådant där livsbejakande härligt naturnära sätt att leva föreslår jag att man tittar på "Det goda livet" som under sommaren gått på svt. Det sista avsnittet går på måndag men om man vill titta ligger det fortfarande kvar några avsnitt på svtplay.


 

I morgonbitti skall vi gå ut i skogen igen. För när vi plockade våra kantareller såg vi massvis med bär, både blåbär och lingon. Eftersom vi inte hade med våra bärrepor så blev det bestämt att söndagen skulle ägnas åt bärplockning. Man kan ju inte annat än att bli euforisk vid tanken på hur mycket skogen har att ge förutom frisk luft och vackra synuppleverser. Gratis mat bara att hämta. Hur bra är inte det?

 

Today we went out to the deep woods in hunt for chanterelles. Both my husband and I really love nature and todays outing really made us yearn even more for the little house in the country that we've been searching for so long. The countrylife is really the life to live and I can't wait to have a little garden to grow vegitables and herbs in. Or to maybe have goats to make goatscheese. How I long for that utopia to come true.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0