Mc-drömmar...

Maken funderar på att skaffa en till motorcykel. En gammal för att ha något att träna på för att bli bättre på att meka. Han vågar inte riktigt greja hur mycket som helst på sin Bonneville, ifall det skulle gå åt helskotta. Men en gammal är det ju en annan femma med, inte riktigt lika känsligt som den gröna pärlan i garaget. När han berättade att han funderade på att köpa en gammal BMW eller liknande och kitta iordning den så den får lite gammal arméstil tyckte jag det lät väldigt roligt. "-Men ska vi inte ha en sidovagn också då?" Frågade jag. Mjo, det tyckte ju han vore ballt, så nu kollar vi lite lätt efter motorcyklar med sidovagn.....Vi satt och drömde om picknickturer och midnattsåk. Synd bara att hunden är för stor för att följa med, nästa gång vi köper hund kanske vi ska välja en ras som kan vara sidovagnsanpassad.

(Det här är en modern 30-tals replika, BMW)

 

 


Kommentarer
Postat av: Nadja

Jag hittade en jättefin Ural på blocket ombygd med hd-tank och lackad i en ljus kaffeton, såg väldigt 40talig ut!

Nästa vinter ska jag skaffa en och bygga om! (Det braiga med sidovagn är att det räcker med bilkort!)

2009-09-17 @ 15:30:09
URL: http://ensalig.blogspot.com
Postat av: Olivia

JAA!!!!! vi kollade också på den, det var väl den för typ 25 tusen???? med lite rött på coolt....

Den var vi också väldigt sugna på, men vi funderar på om Ural är bra eller dåliga i kvalitén och om en gammal BMW inte skulle vara mer hmm "hållbar", vet du nått om det?? Känns ju lite som att tyskarna borde vara bättre på mekaniska saker än ryssarna...



Kan man köra med sidovagn på vanligt kort???? det är ju suveränt, vi hade annars tänkt att jag skulle "övningsköra" med maken, för om man kör två så är det ju okej sålänge man har ett tillstånd, sen om man aldrig tar mc-kort är ju en annan femma. kan ju köra på det sättet hur länge man vill om man bara söker nytt tillstånd med jämna mellanrum.



(då kanske man kan fråga dig om mekaniksaker då, när vi väl skaffat en, för både maken och jag är noviser.... Ska sälja vår 140 först och ersätta den med hoj m. sidovagn)

2009-09-17 @ 16:13:13
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Nadja

Jag vet inte något om kvalltetsskillnaderna.

Men jag vet att Ladorna (bil) är suveräna att laga om man är lite händig ;) Som jag har fattat det så kan man nog gennerallisera det så här att Ryssarnas prylar håller men går de sönder är inte passningen på delarna särskilt perfekt från början vilket gör att det är lätt att svarva egna delar ute i vedboden, ersätta med andra saker och svetsa halvbra utan att det märks...

Tyska saker är gennerellt mer tekniska och "perfekta" (millitärisk perfektion Hihi) och det är säkert möjligt att de håller bättre men de kräver bättre delar (men har man tillgång till kataloger, internet och snabb postgång tillskilnad mot ryssland ;))...

JAg tror inte det spelar någon roll faktiskt?

Och JA(!!!) med B-kort får man köra 3hjulug motorcykel, alltså sidovagn eller trike!

Ska ni sälja 140an? Hur mycket?

2009-09-20 @ 17:53:40
URL: http://ensalig.blogspot.com
Postat av: Olivia

Aha, mmm...ja vi får väl se vad det blir då, huvudsaken är ju att det är något man kan göra fel på utan att det blir katastrof..Lutar nog åt en gammal veteran BMW, min far körde alltid det på sin tid så det är ju lite nostalgi också...:)

GÖTT MOS att få uttnyttja sitt körkort till sånt, det sätter ju hela det här med ännu en mc i ett annat ljus, för annars hade det ju mest varit makens grej. ;)



Jepp, vi ska säja den..vet inte vad vi hade tänkt, maken satte ut den på blocket för 22 (så har vi en intresserad granne men han verkar inte kunna bestämma sig), vi köpte den för 25 men det kändes som ett överpris för vi har fått byta bromsok och lite annat sen vi köpte den, skulle nog vara glada för 15. Vi har helt enkelt inte plats riktigt för den och det känns ju synd om den skulle "förfaras" för att vi inte kan ta hand om den som sig bör....de största grejerna är väl att lacken är slut, lite dåligt med pigment kvar och så och så lite rost på några småställen vid ena framskärmen...inte så mycket dock.

hmm. vad är det med, inte så mkt,kopplingen behöver nog justeras lite.. den är fin inuti, väldigt lite slitage och så, har gått 15000 tror jag, kommer inte ihåg....:)Så är det ju riktigt fina breddade fälgar :D



Kolla på annonsen vettja, bilden där visar ju hur den ser ut.



14223701004.htm?ca=13&w=1&last=1" rel="nofollow">http://www.blocket.se/skaraborg/Volvo14223701004.htm?ca=13&w=1&last=1

2009-09-24 @ 11:53:40
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0