Härliga kostymdrama!

Det finns få saker som är så härliga att se på som ett riktigt bra kostymdrama. Den andra systern Boleyn som är baserad på Philipa Gregorys bok med samma namn utspelar sig i Henrik den åttondes England, vid hovet och som kanske säger sig självt så handlar den om de två systrarna Boleyn som båda blev kungens kvinnor på olika sätt. Den bjuder på mycket romantik, sex och ränkspel av den farliga sorten, för i Henrik den åttondes hov satt huvudet löst om man inte aktade sig.

Scartlett Johansson spelar Mary den yngre systern Boleyn som blir kungens älskarinna för att efterträdas av sin äldre syster som om än kortvarit blir kungens hustru efter att han skiljt sig från Katarina av Aragonien. Det är ju en välkänd historia och en bra sådan. Mycket lämplig att göra en spännande film av och den här är spännande. Jag tycker att både Natalie Portman som spelar Anne Boleyn och Scarlett Johansson gör ett bra jobb och får till sina olika karaktärer bra. Eric Bana är även han mycket bra som Henrik den åttonde, den tjurige och lite barnslige kungen som ville vinna i alla spel och få sina kvinnor serverade på fat av sina bakom ryggen intrigerande hovmän. Även om han inte är riktigt så kraftig, burdus och rödhårig som kungen var i verkligheten så är han trovärdigare än den där tanige lille killen som spelade Henrik VIII i serien The Tudors som gått på SVT i två säsonger. Den serien var ju helt avskyvärd och det är så trist att BBC gör sånt när de så ofta annars är bra, de följde ju inte ens historien vilket är befängt när historien är så spännande att den inte behöver ändras. Bah! Men nu var det ju inte den serien det handlade om...

Nej, filmen var riktigt bra. Bra skådisar, bra historisk gestaltning, kostymerna var välgjorda och vackra, scenografin kändes genuin. Kort sagt, det var ett kostymdrama av klass. Precis så som man vill ha det!




Kommentarer
Postat av: Carro

Min älskade vän! Jag hoppas vis nart kan träffas! Är sällskapssjuk som tusan! :-D

Puss

2009-04-02 @ 09:18:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0