Det bär sig...

Jag har suttit på en pall i trädgården en lång stund nu på eftermiddagen och plockat svartvinbär. Det är väldigt rogivande att plocka bär. Det beror nog både på själva sysslan i sig och sen den där nyttiga känslan av att ta till vara och förvandla bären till någonting man kanske annars skulle ha köpt. Man känner sig rik när man har en trädgård fylld av bär och frukt. Borde gå ut i skogen och plocka lite svamp för att känna mig ännu mer tillfreds. Svamp är också gott.

Ibland saknar jag Göteborg jättemycket, men det känns som jag alltid har en del av Göteborg i mig faktiskt. Som förut när jag satt därute på min pall, då sa jag till maken att vi borde starta eget inom bär-branchen, bara för att kunna svara till folk som frågar hur det går -Mjo tack, det bär sig! Hehe, Göteborgsvitsar är minsann en krydda i livet som jag inte skulle vilja vara utan.

Nu eftersom det är bär och frukt-tider så måste jag tipsa om den optimala kokboken, "Den gröna syltboken". Jag trodde först att den inte gick att få tag på men så googlade jag lite och hittade efter ett tag den här sidan. Tidigare var det ju Törsleffs husmorsservice som gav ut den och gav bort gratis, det var de som tillverkar atamon och melatin och allt det där man gärna använder när man syltar och saftar. De har blivit uppköpta av ett större företag men verkar som de fortfarande har boken, men jag tror man måste fråga snällt. Nu har jag ju kvar min så jag behöver ingen ny, men om man är sugen på hemgjord sylt och behöver inspiration så skriv en kommentar eller ring och kolla om de är behjälpliga.





Kommentarer
Postat av: Carro

MYS!!! Ohh vad härligt. Keep up the good husmorswork! Puss från mig!

2009-08-22 @ 15:38:57
Postat av: Anonym

Ha, mjo, väldigt mycket husmoriga saker som sker just nu, men man måste ju ta hand om allt som mognar på buskarna och träden. annars känns det ju som slöseri. Snart är det dags för äpplena, och då blir det äpplemos-galore här hemma, för det verkligen dignar av dem. :)

2009-08-22 @ 18:48:27
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Carro

Det klart! Härligt! Det är rofyllt att plocka o koka sylt o annat. Så känner man sig så nyttig på nåt sätt....:-) puss

2009-08-23 @ 18:25:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0