Tea at Four, Dinner at Eight, Murder at Midnight

Idag har det varit så fuktigt och råkallt i luften med en antydan till dimma att jag riktigt längtat efter att sitta i vardagsrummet framför brasan och se på mysig film och dricka te. En film som passar ypperligt att se på sådana dagar är Gosford Park, en riktig favorit. Det finns inget bättre än en riktigt bra engelsk kostymfilm med lantadel, jaktsällskap, intriger och framför allt mord. De har så snygg stil och snyggt manér. Får en att vilja ta på sig tweed och ta en promenad med en spaniel i släptåg. Nåväl, en grand danois kan funka med. Nu har jag inte heller någon tweeddräkt men det är faktiskt bara en tidsfråga, har i själva verket en bit mörkgrön fiskbensmönstrad tweed som ligger och väntar på att bli tillklippt.

Det finns så många lager i denna favoritdeckare, små saker som man inte märker de första gångerna man ser den, det är nog därför jag gillar den så mycket. Skådespelarensembeln går ju inte av för hackor heller, med en sån samling kan det ju inte bli annat än ypperligt. Själva handlingen är egentligen inte det väsentliga, det är känslan, detaljerna och människorna som porträtteras. Precis en sån film som faller mig i smaken.






Kommentarer
Postat av: Betty Lou

åh har inte sett den där filmen på flera år. älskar såna kostym-draman. åh poirot och annat sånt fint.

2008-10-20 @ 22:15:56
URL: http://bettylougotanew.blogspot.com
Postat av: Olivia

Visst är den, den är så mysig på hösten speciellt. Miss Marple serien är riktigt bra också, mycket snygga kläder i den. ;)

2008-10-23 @ 23:22:02
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0