vid mitt skrivbord...Vid mitt skrivbord sitter jag dagarna i ända och försöker få inspiration. Jag trivs mycket bra vid mitt skrivbord, det blev väldigt trevligt sedan min man målade hyllorna vi köpte och satte upp. Precis rätt grön nyans och skillnaden i att inte drunkna i böcker på skrivbordet är enorm. Skrivbordet var min morfars jag har fått en byrå med spegel i samma serie, tror den är från 30-talet eller så. Har inte hittat en skrivbordsstol som jag gillar än så jag håller tillgodo med en köksstol jag köpt second hand än så länge. Den är faktiskt riktigt bekväm.Pennan, bläcket och den översta boken köpte jag i Venedig när jag och min man var där på vår bröllopsresa, jag älskar Venedig, första gången jag upptäckte staden visste jag att jag måste komma tillbaka. När jag så var där igen på bröllopsresan visste jag att det fortfarande inte var sista gången jag besöker staden. Just nu längtar jag att få njuta av kanalerna och gondolerna på våren eller hösten. Sist var det mitt i högsommaren och både turisterna och värmen förtar lite av charmen. Jag kan tänka mig känslan att promenera längs gatorna en dimmig höstkväll i oktober.

Den understa boken köpte jag faktiskt här i Sverige på Akademibokhandeln för något år sedan, jag älskar vackert inbundna skrivböcker men jag har ännu inte kunnat förmå mig att bryta förtrollningen och skriva något i den. Den känns på något sätt för vacker för vardagliga tankar och ännu har jag inte fått en sublim tanke att föreviga bakom den röd och guld mönstrade pärmen.


Den etruskiska urnan fick jag av en vän när jag var på besök i Rom, den är givetvis en kopia (ja, huvaligen, det skulle skära i mitt historikerhjärta annars) och även om det är en bra tillverkad kopia så ser man det rätt tydligt bland annat på sättet tillverkaren kletet på lera under foten, för en rustik look. Men jag älskar den och har alltid varit nervös för att den skulle ramla i golvet så de första åren hade jag den faktiskt nedpackad i en kartong med bomull. Men sen insåg jag att jag vill se den varje dag och att livet är för kort för att packas ned och sparas till sedan. Man ska njuta av saker som förgyller vardagen, det tycker jag faktiskt att man ska unna sig.Då nu kan jag sitta här och ta en paus i uppsatsskrivandet och titta på vasen och drömma mig bort till den tid då man använde liknande saker i sitt vardagliga liv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0